Un castel gonflabil a fost luat de vânt în Valencia. O fetiţă de 8 ani a murit şi alţi opt copii au fost răniţi

2 săptămâni in urmă 16

O fetiţă de opt ani a murit, iar alţi opt copii au fost răniţi după ce castelul gonflabil în care se aflau a fost luat de vânt la un târg organizat lângă Valencia. Evenimentul pare tras la indigo cu cel care a avut loc luna trecută în Australia

Cei nouă copii se jucau împreună pe castelul gonflabil moment în care o rafală de vânt a ridicat costrucţia câţiva metri în aer, izbindu-i apoi pe cei mici de pământ. Fetiţa de opt ani a murit 12 ore mai târziu, la spital, din cauza rănilor grave. O altă fetiţă, în vârstă de patru ani a fost grav rănită şi rămâne internată în stare critică la spitalul din Valencia. Alţi şapte copii au fost şi ei internaţi, însă din fericire starea lor este una bună, potrivit Daily Mail.

O anchetă a poliţiştilor este în curs de desfăşurare pentru a stabili cauza exactă a accidentului şi dacă organizatorii târgului sunt responsabili de neglijenţă. Primarul din Mislata a transmis că rămâne la latitudinea poliţiştilor să stabilească cine este vinovat pentru această tragedie. Primăria Mislata a declarat într-un comunicat, după ce a aflat despre decesul fetei: „În urma tragicului incident de aseară, am declarat o perioadă de doliu local, până pe 7 ianuarie, din cauza decesului unuia dintre cei nouă copii. Dorim să transmitem sincerele noastre condoleanțe familiei și prietenilor tinerei care și-a pierdut viața. Avea doar opt ani"

O tragedie trasă la indigo

Un incident similar în Australia a provocat luna trecută moartea a șase copii de 11 și 12 ani. 

Chace Harrison a devenit al șaselea tânăr care a murit din cauza rănilor, după ce a fost deconectat de la aparate El a fost printre cei nouă elevi care au căzut din castelul gonflabil când acesta a fost ridicat de vânt la un târg școlar din Devonport, Tasmania.  Ceilalți cinci copii care și-au pierdut viața au fost Addison Stewart, în vârstă de 11 ani, și Zane Mellor, Jye Sheehan, Jalailah Jayne-Maree Jones și Peter Dodt, în vârstă de 12 ani. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă