Un căpitan de aviație beat s-a izbit cu Volkswagenul Touran într-un avion de vânătoare MiG-29, în Ucraina

1 lună in urmă 1

Un căpitan de aviație din Ucraina a reușit să distrugă un MiG-29 Fulcrum, după ce s-a îmbătat și s-a urcat la volanul mașinii personale, un Volkswagen Touran. Cumva, bărbatul s-a înfipt cu autoturismul chiar în motorul cu reacție al avionului de vânătoare, ce era staționat la o bază militară din centrul țării.

Un căpitan de aviație beat s-a proptit cu Volkswagenul Touran într-un MiG-29, în Ucraina

Galerie (2)

Avarii majore suferite de aparatul MiG-29. Nu este clar dacă avionul va mai putea decola vreodată

Twitter

Potrivit The Drive, avionul de vânătoare era staționat la Baza Aeriană Vasylkiv atunci când căpitanul, aflat sub influența băuturilor alcoolice, l-a izbit cu mașina. În urma impactului a izbucnit un incendiu care a cuprins partea din spate a MiG-ului Fulcrum, pagubele fiind semnificative. Din fericire, ofițerul din spatele volanului nu a fost rănit grav în accident, iar la bordul avionului nu se afla niciun pilot.

MiG-29, distrus la impactul cu un Volkswagen Touran

MiG-29, distrus la impactul cu un Volkswagen Touran

Twitter

Nu este clar dacă aparatul de zbor, care aparținea Brigăzii 40 de Aviație Tactică, mai poate fi reparat. Ucraina are aproximativ 35 de astfel de avioane și cam tot atâtea aeronave Sukhoi Su-27, fabricate încă din perioada sovietică. În ultimii ani țara vecină a început un proces de modernizare a flotei militare, cu noi aparate de zbor, radare și sisteme defensive.

Numele căpitanului implicat în incident, în vârstă de 47 de ani, nu a fost dezvăluit de Comandamentul Forțelor Aeriene. Militarii au inițiat o anchetă pentru a clarifica circumstanțele în care a fost distrus avionul MiG-29 Fulcrum.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

mig 29 fulcrum avion de vanatoare ucraina accident

Top știri

Drama unor părinţi din Argeş cărora le-a murit bebeluşul la câteva ore de la naştere

1

Doi tineri din Argeş trăiesc coşmarul vieţii lor. La doar câteva ore de la naştere, copilul pe care-l aşteptaseră cu emoţie şi nerăbdare a murit. Totul sub ochii medicilor din Secţia de Neonatologie de la Spitalul de Urgenţă Piteşti, care spun că au făcut tot ce s-a putut. Părinţii vor depune o plângere penală.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă