Un călugăr budist rămas blocat într-o peşteră inundată din Thailanda, salvat după patru zile

2 săptămâni in urmă 22

O echipă de scafandri a eliberat miercuri un călugăr budist aflat într-o peșteră inundată, la patru zile după ce intrase acolo pentru a medita, scrie BBC.

Călugărul Phra Ajarn Manas se afla în pelerinaj și a mers sâmbătă în peștera din provincia Phitsanulok, Thailanda. Omul a rămas blocat acolo, după ce zona a fost lovită duminică de o ploaie puternică, care a făcut ca nivelul apei să crească, iar peștera să se inunde.

În vârstă de 46 de ani, călugărul obișnuia să facă pelerinaj în peștera Phra Sai Ngam în fiecare an „pentru a contempla”, a declarat o unitate locală de salvare într-o postare pe Facebook. Localncii au devenit însă îngrijorați atunci când au constatat că omul nu s-a întors acasă după ploaia abundentă și au alertat autoritățile.

Autoritățile de salvare au intrat marți în peșteră pentru a-l pe călugăr, însă au fost nevoiți să renunțate la operațiune din cauza creșterii nivelului de apă.

166750988_5640015846038461_1607422283894720430_nIcon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

De asemenea, unitatea a spus că nu a putut lua legătutra cu călugărul, deoarece nu exista semnal telefonic în interiorul peșterii, iar zona putea fi accesată doar de scafandri. Autoritățile erau îngrijoratate că omul ar putea fi „epuizat sau inconștient din cauza lipsei de mâncare”.

Călugărul a fost scos miercuri dimineață, când o echipă formată din 17 scafandri a reușit să ajungă la el după ce ploaia s-a oprit.

„La ora 11.30 am l-am salvat cu succes pe Phra Manas din peșteră”, a anunțat unitatea de salvare pe pagina lor de Facebook.

Un videoclip postat de salvatori îl arată pe călugăr echipat cu o mască de scufundare în timp ce înoată 12 metri sub apă. El a fost scos în siguranță din peșteră și a primit tratament într-o ambulanță.

Foto: RUAMKATANYU FOUNDATION PHITSANULOK PROVINCE

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă