Un câine de miros COVID a depistat trei pasageri infectați la Sibiu. Ce au arătat rezultatele testelor

2 luni in urmă 43

Trei călători care au sosit, vineri seară, pe aeroportul din Sibiu cu zborul de Madrid au fost semnalați ca fiind infectați cu virusul SARS-COv2 de către un câine de miros COVID. La testare, o persoană a fost depistată pozitiv, una negativ, iar ce-a de-a treia trecuse prin boală, a anunțat, sâmbătă, Inspectoratul General al Poliției Române într-un comunicat.

Primul pasager semnalat a fost plasat în izolare, fiind depistat de câinele antrenat special ca fiind infectat, iar la testul rapid efectuat de personalul DSP, acesta a ieșit pozitiv.

Pasagerul a fost preluat de un echipaj SMURD și transportat la UPU Sibiu, pentru investigații de specialitate și confirmare sau infirmare a bolii.

Persoana depistată pozitiv, avea cele 2 doze de vaccin făcute și va fi izolată la adresa declarată la sosirea în țară.

A doua persoană, semnalată de câine ca fiind infectată, a fost testată – rezultatul fiind negativ.

Urmează ca aceasta să intre în carantină 14 zile, cu recomandare de testare PCR în ziua 5.

Cea de-a treia persoană semnalată de câine a prezentat documente de ieșire din boală, din data din 17.07.2021.

În total, la zborul W6 3778 Madrid – Sibiu de vineri seară, dintre cei 151 de călători, 22 au fost plasați în carantină și o persoană în izolare.

Câini poliţişti care acționaze pe aeroportul din Sibiu au fost antrenaţi luni de zile la Centrul Chinologic din Sibiu, folosindu-se mostre de transpiraţie de la pacienţi cu COVID-19.

Cânii care depistează COVID-19 sunt folosiți pentru prima oară în România pe aeroportul din Sibiu, începând cu 17 iulie.

FOTO: Hepta

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă