Un câine ciobănesc, rămas surd, are din nou grijă de turmă, după ce a învățat limbajul semnelor

1 lună in urmă 9


Peggy, o cățea din rasa colie, dată unei asociații de protecția animalelor din Marea Britanie, după ce și-a pierdut auzul și nu a mai putut să lucreze la stână, a învățat o formă de limbaj al semnelor care îi permite „să revină la locul de muncă pe care îl iubea”, informează BBC, citată de Digi24.


Cățelușa, în vârstă de 10 ani, a fost adoptată în 2018 de o angajată a asociației, al cărei soț este cioban în Norfolk, Anglia, iar împreună au început un „lung proces” de a o învăța pe Peggy să aibă grijă de turmă, urmărind semne făcute cu mâinile în locul comenzilor vocale.


Cu ajutorul unui dresor, Peggy a ajuns să înțeleagă mai multe semne făcute cu mâna și limbajul corpului. Procesul a durat ceva timp, însă animalul înțelege acum că este foarte iubit și lăudat de familia care l-a adoptat.


De exemplu, degetul mare ridicat înseamnă „fată bună”, iar Peggy dă bucuroasă din coadă când îl vede.


Peggy era un „câine ciobanesc foarte eficient”, dar un fermier a dat-o asociației Mid Norfolk și North Suffolk pentru că își pierduse auzul pe când avea 8 ani. Chloe Shorten, o angajată a doptat-o și s-a străduit să-i ofere o nouă șansă.


Știam că Peggy dorea să lucreze, așa că am început lungul proces de a o învăța cum să aibă grijă de turmă și să lucreze cu un cioban fără comenzi vocale. Am folosit în mod repetat un anumit gest până a înțeles ce voiam să-i transmitem.

Chloe Shorten

Femeia a luat-o pe Peggy acasă și i-a făcut cunoștință cu cei doi ciobănești pe care îi avea deja soțul ei.


Acum, cațelușa lucrează cu jumătate de normă la stână, împreună cu ceilalți doi câini ai cuplului.


”Este uimitor să o văd cu această nouă poftă de viață și ne bucurăm că trăiește cu noi. Ea este dovada că poți învăța un câine bătrân noi trucuri și este un exemplu minunat a ce reprezintă capacitatea unui câine - chiar dacă își pierde simțul”, a spus Chloe.


Foto: RSPCA


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă