Un câine a fost omorât cu ranga de lucrătorii sanitari din China, în timp ce stăpânii lui erau în carantină

2 săptămâni in urmă 28


Proprietarilor câinelui li s-a ordonat săptămâna trecută să se autoizoleze într-un hotel pentru carantină după descoperirea unui caz de COVID-19 în gospodăria lor, iar animalul de companie a fost executat de către serviciile sanitare, stârnind consternare în China, relatează AFP, citat de Agerpres.


Mai mulți angajați publici în combinezoane integrale au fost surprinși de o cameră de supraveghere în momentul în care omoară un câine din rasa Corgi cu lovituri de rangă în cap, într-un apartament din localitatea Shangrao, provincia Jiangxi.


Imaginile au făcut ocolul reţelelor sociale, unde s-a pus sub semnul întrebării măsurile radicale anti-COVID-19 implementate în această ţară.


Anterior incidentului, primăria din Shangrao anunţase că se va intra în apartament pentru dezinfectarea locului şi a promis totodată că nu va face rău câinelui.


După difuzarea imaginilor video, primăria a precizat că şi-a cerut scuze proprietarilor animalului pentru „eliminarea câinelui fără o comunicare adecvată în prealabil'”. Totodată, angajaţii care au omorât câinele au fost concediaţi, a anunţat primăria într-un comunicat.


„Dacă au crezut că micuţul meu câine era purtător al virusului, puteau măcar să-l testeze'', a declarat proprietarul la un post de televiziune din Shanghai.


Pe reţeaua de socializare Weibo, internauţii şi-au exprimat îndoiala faţă de stat. ''Mai putem avea încredere într-un stat care spune că serveşte poporul, dar aplică legea atât de brutal?'', a scris un utilizator.


China, unde COVID-19 a apărut pentru prima dată în urmă cu aproape doi ani, a adus rapid epidemia sub control după adoptarea unor măsuri radicale - carantină, depistare pe scară largă şi închiderea frontierelor. Însă, focare sporadice au reapărut recent, mult mai puţine comparativ cu bilanţurile înregistrate în restul lumii.


FOTO: EPA


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă