Un câine a continuat să păzească o casă chiar și la trei ani după ce stăpânii săi au murit

1 lună in urmă 1


Rămas singur, un câine din localitatea Tisăuți, județul Suceava, s-a sălbăticit și a devenit agresiv. Când casa pe lângă care a crescut a fost cumpărată de un nou proprietar, care a demolat-o, patrupedul a continuat să păzească dărâmăturile, informează Monitorul de Suceava.


Povestea animalului a fost dezvăluită de reprezentanții Asociației "Casa lui Patrocle". Însoțiți de jandarmi, aceștia au mers și au luat câinele dintre grămezile de moloz și sticlă spartă, rămase în urma demolării casei. Patrupedul a fost dus la un adăpost pentru câini.


"Împreună cu jandarmii am mai salvat un suflet. Apel la 112 cum că într-o gospodărie ai cărei bătrâni au murit în urmă cu vreo trei ani, a rămas câinele de izbeliște. Câine care ar mușca și ar fi agresiv. Un câine bătrân de peste 12 ani, singur și sălbăticit. Lesne de înţeles, căci stă acolo singur de peste trei ani. L-ar fi hrănit o rudă a bătrânilor în tot timpul ăsta, dar săptămâna trecută casa a fost vândută. Noul proprietar a demolat casa bătrânească. Câinele a rămas acolo cuminte pe movila lui de moloz. Și pare că păzește ce-a mai rămas din casă și din amintirile sale dintr-o altă viață alături de oamenii care l-au crescut", au povestit, pe Facebook, reprezentanții asociației de protecție a animalelor.


Câinele a fost dus la medicul veterinar, iar cei de la Asociația "Casa lui Patrocle" au dat asigurări că nu va duce lipsă de nimic.


"Chel, slab, fără dinți. Cam răutăcios ce-i drept, dar de singurătate și teamă. Mai are rost să întrebăm de ce nu s-a găsit un vecin, un om dintr-un sat întreg care să-l adopte și să-i poarte de grijă? N-are sens. Va rămâne în grija noastră și nu-i va lipsi nimic. Mulțumim Jandarmeriei Suceava, pentru sprijin și implicare!", au transmis reprezentanții Asociației Casa lui Patrocle.


Foto: Facebook / Casa lui Patrocle - Animal RescueCiteşte Articolul Întreg pe Sursă