Un cadavru infectat cu Covid-19 a fost adus de valuri pe o plajă din Vanuatu. Ce măsuri au luat autoritățile

4 săptămâni in urmă 20


Vanuatu, stat insular din oceanul Pacific, a interzis călătoriile în afara insulei sale principale timp de trei zile, după ce un cadavru adus de valuri la mal a fost depistat pozitiv cu COVID-19, potrivit Digi24 care citează CNN.


Corpul unui pescar filipinez a fost descoperit pe 11 aprilie pe o plajă din Vanuatu, la mică distanță cu mașina de debarcaderul principal al capitalei, Port Vila, pe insula Efate, potrivit raportului.


În acea zi, un petrolier cu pavilion al Regatului Unit a descoperit că un membru al echipajului nu se afla la bordul navei din Port Vila. Autoritățile portuare din Vanuatu au spus petrolierului să se întoarcă în port și a început o operațiune de căutare și salvare, potrivit Digi24 care citează CNN.


Potrivit Radio New Zealand autoritățile din Vanuatu au cerut petrolierului să se întoarcă la țărm și au pornit o operațiune de căutare.


După ce cadavrul marinarului a fost găsit pe plajă, autoritățile locale au sechestrat petrolierul. Trupul a fost transportat la morgă și un test efectuat ulterior pentru COVID-19 a confirmat prezența bolii. În prezent nu se știe clar dacă bărbatul a murit după ce s-a infectat cu COVID-19 sau cum trupul lui a ajuns la țărm.


Majoritatea națiunilor insulare din Pacific au raportat doar câteva cazuri de coronavirus, iar Vanuatu - unde trăiesc 300.000 de oameni - s-a aflat în aceeași situație, raportând doar 3 cazuri de COVID-19, potrivit Universității Johns Hopkins. Țara a raportat primul său caz în noiembrie 2020 și alte două în martie 2021. Potrivit prim-ministrului Bob Loughman, interdicția de călătorie este în vigoare în timp ce autoritățile efectuează ancheta epidemiologică.


16 persoane au fost puse în carantină, majoritatea dintre ei fiind ofițeri de poliție care s-au deplasat la fața locului când a fost găsit cadavrul, potrivit raportului.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă