Un bulgar a fost oprit la vamă în timp ce încerca să introducă în România aproape 7 tone de substanțe toxice

1 lună in urmă 2

Un bulgar a fost oprit la vamă în timp ce încerca să introducă în România aproape 7 tone de substanțe toxiceUn bulgar a fost oprit la vamă în timp ce încerca să introducă în România aproape 7 tone de substanțe toxice

Un bulgar a încercat să introducă în România 6,6 tone de fosfură de aluminiu pentru care nu deținea autorizațiile necesare pentru transport. 

MARŢI, 23 FEBRUARIE 2021, 17:21

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Iulian Budușan

Cantitatea de 6,6 tone de fosfură de aluminiu, pe care un cetăţean bulgar a încercat să o introducă în România, prin PTF Giurgiu, fără autorizaţiile necesare pentru transport, a fost descoperită de poliţiştii de frontieră giurgiuveni.

"Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier au efectuat în data de 22 februarie, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui autocamion dotat cu remorcă, condus de către un cetăţean bulgar, în vârstă de 68 de ani. La controlul efectuat asupra automarfarului, a fost constatat faptul că şoferul transporta cantitatea de  6.600 de kilograme de fosfură de aluminiu, pentru care nu deţinea autorizaţiile necesare pentru transport", se arată într-un comunicat de presă emis marţi de ITPF Giurgiu.

Din cercetările efectuate a reieşit faptul că marfa a fost încărcată de la o societate comercială din Grecia, pentru o firmă beneficiară din Bucureşti, scrie Agerpres.

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au procedat la sigilarea autocamionului, urmând ca întreaga cantitate de substanţe toxice, în valoare de 1.236.900 lei, să fie ridicată şi depozitată în spaţii special amenajate.

În continuare sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de produse sau substanţe toxice, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 359 din Codul Penal, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă