Un bucureștean a mers la Botoșani pentru a se vaccina anti-COVID

1 lună in urmă 3

Mai multe persoane, inclusiv din Capitală, s-au programat la două centre de vaccinare recent deschise în judeţul Botoșani, încercând astfel să evite listele lungi de aşteptare din zonele în care locuiesc, scrie publicația locală Monitorul de Botoșani.

Un bucureștean a ales să se vaccineze tocmai la Botoșani și a străbătut aproape 1.000 de kilometri pentru a se imuniza anti-COVID.

„Din Bucureşti, m-am programat în comuna Vorona, Botoșani. Este prima dată când am auzit de această comună”, a spus, marţi, bărbatul, care a precizat că nu îl deranjează să străbată distanța pentru a fi imunizat împotriva Covid19, conform Monitorul de Botoșani.

În schimb, cadrele medicale de la Spitalul Județean „Mavromati” din Botoșani nu doresc să se imunizeze, din diferite motive. Astfel, doar o treime dintre medici s-au vaccinat.

„Din 296 de medici, personal sanitar cu studii superioare angajaţi la nivelul Spitalul Județean Mavromati, 103 s-au vaccinat, adică 32,2%”, a spus medicul Monica Adăscăliței, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoșani.

Foto: Monitorul de Botoșani

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă