Un bebeluş de doar câteva zile a supravieţuit miraculos, după ce a fost abandonat la temperaturi de -20 de grade, în Siberia

1 săptămână in urmă 15

Un bebeluș abandonat la temperaturi de până la -20 Celsius în Siberia a fost salvat şi în prezent se află într-o stare de sănătate bună, potrivit oficialilor ruși.

Un bebeluş de doar câteva zile a supravieţuit miraculos, după ce a fost abandonat la temperaturi de -20 de grade, în Siberia

Tie Siberian Times via BBC

Nou-născutul a fost găsit vineri de cinci adolescenți într-o cutie pe un drum îndepărtat, lângă satul Sosnovka, lângă Novosibirsk, spun rapoartele locale. Fetița a fost transportată de urgență la spital de către unul dintre părinții adolescenților, unde a fost declarat că se află în stare bună.

Polițiștii aflaţi în căutarea mamei au deschis o anchetă penală pentru tentativă de omor a unui minor. Părinții adolescenteiului doresc să adopte copilul, dar trebuie să aștepte să vadă dacă rudele ei pot fi mai întâi găsite, conform BBC

Vorbind cu ziarul rus NGS, tatăl unuia dintre adolescenți, Dmitri Litvinov, a spus că cei cinci prieteni au ieșit la plimbare în ziua de Crăciun ortodox. ''Era deja întuneric, își aprinseseră telefoanele și se uitau la ce era în cutie'', a spus domnul Litvinov. Înăuntru era o fetiță cu o pătură peste. El și soția sa Anna au fost chemați la fața locului de fiul lor, Renat. Au dus copilul cu mașina la un spital din oraș.

Fetiţa a început să se simtă bine, spre bucuria medicilor şi a celor care au găsit-o 

Teama era că fetița, despre care se crede că avea aproximativ trei zile când a fost găsită, ar fi suferit degerături și nu ar putea supraviețui. Când au ajuns la unitatea medicală, un doctor a examinat rapid copilul și a încălzit-o frecându-i ușor brațele și picioarele, se arată într-un comunicat al ministerului regional al Sănătății. Fata a început să se simtă imediat mai bine și s-a constatat că este sănătoasă, iar ulterior a fost transferată la un spital de copii unde este acum îngrijită.

Vorbind cu NGS, doamna Litvinova a spus că ea și mulți dintre membrii personalului spitalului au plâns când au auzit că copilul este sănătos. Cuplul, care are deja trei băieți, își dorește acum să adopte copilul. Dar trebuie mai întâi să aștepte pentru a afla dacă rudele copilului pot fi găsite. NGS relatează că, dacă rudele nu sunt găsite, noii părinți trebuie să adune documente și să urmeze cursuri speciale înainte de a li se permite să adopte.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă