Un bebeluș de 6 săptămâni din Suceava a ajuns în stare critică la spital, după ce a fost botezat

1 lună in urmă 16


Un bebeluș de doar 6 săptămâni a ajuns în stare de gravă la spital, după ce a început să se simtă rău în momentul în care preotul l-a scos din cristelniță, relatează publicația locală Ziar de Suceava.


Copilul ar fi înghițit foarte multă apă, fiind resuscitat de medicii de pe ambulanța SMURD, care au ajuns de urgență la fața locului.


„Un copil de o lună și jumătate a fost găsit în stop cardio-respirator la biserică dupa botez. Acesta a fost resuscitat de echipajul SMURD. La acest moment se află în stare gravă pe secția ATI, intubat și ventilat mecanic”, a declarat doctorul Dan Teodorovici, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava, pentru sursa citată.


Incidentul s-a produs la Biserica „Sfinții Constantin și Elena”, iar protopopul Doru Budeanu a confirmat că bebelușul a fost scufundat complet în apă: „botezul se face prin întreita cufundare, după rânduielile Bisericii”, transmite Monitorul de Suceava.


Protopopul a declarat că a vorbit cu preotul care a oficiat botezul. Acesta i-a spus că bebelușul a plâns atât în timpul botezului, cât și după ce a fost scos din apă, motiv pentru care semnele vitale ar fi fost bune.


Polițiștii au deschis un dosar penal cercetările fiind continuate, iar în funcție de starea de sănătate a bebelușului se va face încadrarea juridică a faptei.


Foto: Shutterstock


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă