Un bărbat în scaun cu rotile a urcat un zgârie-nori din Hong Kong

1 lună in urmă 26

Locuitorii din Hong Kong l-au urmărit sâmbătă pe sportivul Lai Chi-wai, care are ambele picioare paralizate, cum se leagă de scaunul cu rotile și se urcă pe unul dintre zgârie-norii din sticlă ai orașului, informează CNN.

Lai a reușit să se ridice mai mult de 250 de metri, în mai mult de zece ore, în efortul de a strânge bani pentru pacienții care au nevoie de măduva spinării.

”Eram destul de speriat. Urcând un munte, mă pot ține de stânci sau găuri mici, dar cu sticlă, tot ce mă pot baza este frânghia pe care o prind bine”, a spus Lai.

În urma evenimentului s-au strâns din donații 670.639 de dolari (5,2 milioane de dolari din Hong Kong).

Alpinistul în vârstă de 37 de ani a rămas paralizat de la brâu după un accident de mașină care a avut loc în urmă cu 10 ani.

Un bărbat în scaun cu rotile a urcat un zgârie-nori din Hong Kong
Lai Chi-wai / Captura video

Până la tragicul incident, Lai a fost campion al Asiei la alpinism de patru ori și, la un moment dat, se clasase pe locul opt la nivel mondial.

După accident, a continuat să se cațere, atașându-și scaunul cu rotile la un sistem de scripete și folosindu-și forța superioară a corpului pentru a se ridica.

În urmă cu cinci ani, a urcat pe muntele Lion Rock, înalt de 495 metri, un simbol al culturii populare locale din Hong Kong.

”În afară de a trăi, m-am întrebat ce mă determină să trăiesc? Așa că am început să urmăresc asta (n.r. – cățărarea), știind că există posibilitatea de a urca munți, chiar și într-un scaun cu rotile. Într-un fel, am uitat că sunt o persoană cu dizabilități”, a declarat sportivul din scaunul cu rotile.

Lai nu a reușit sâmbătă să ajungă în vârful Turnului Nina de 300 de metri înălțime din motive de siguranță. Dar, spune el, speră ca efortul său va trimite un mesaj.

”Unii oameni nu înțeleg dificultățile persoanelor cu dizabilități, unii oameni cred că suntem întotdeauna slabi, avem nevoie de ajutor, avem nevoie de asistență, avem nevoie de mila oamenilor”, a spus Lai.

”Dar vreau să le spun tuturor: nu trebuie să fie așa. Dacă o persoană cu dizabilități poate străluci, poate, în același timp, să ofere oportunitate, să spere, să aducă lumină, nu trebuie să fie văzută ca un om cu probleme”, a conchis Lai.

FOTO: Captura CNN

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă