Un bărbat fără adăpost, bănuit că a incendiat Parlamentul sud-african, inculpat de terorism

1 săptămână in urmă 13


Un bărbat de culoare de 49 de ani, suspectat de faptul că se află la originea incendiului care a devastat Parlamentul sud-afrian pe 2 ianuarie, a fost inculpat marţi, 11 ianuarie, pentru terorism, în timp ce numeroase voci cer eliberarea individului fără adăpost, pe care-l consideră un ţap ispăşitor, a notat AFP, preluată de news.ro.


Zandile Christmas Mafe a fost arestat pe 2 ianuarie în timp ce se afla în incinta Parlamentului din Africa de Sud şi a fost inculpat, trei zile mai târziu, într-o scurtă şedinţă la Tribunalul din Cape Town.


Inculpatul „este vnovat de delict de contravenţie la prevederile privind apărarea democraţiei de terorism şi activităţi asociate”, se arată în actul acuzării, potrivit AFP.


Bărbatul a fost acuzat de faptul că a intrat prin efracţie în imensul imobil situat în centrul Cape Town, de faptul că a „dat foc clădirilor Parlamentului” şi a furat „laptopuri, veselă şi documente”.


Considerat țap ispășitor


După ce a fost arestat, au fost și voci au susținut că el este doar un ţap ispăşitor şi că neregulile în domeniul siguranţei şi la sisteme antiincendii sunt de vină.


„Eliberaţi-l pe Mafe!”, „Este nevinovat!” erau mesajele afișate de 30 de manifestanţi la Tribunalul din Cape Town, în deschiderea şedinţei.


Zandile Christmas Mafe, suspectul în cazul incendiului de la Parlamentul din Cape Town | Foto: Hepta

Un incendiu a izbucnit pe 2 ianuarie, în aripa cea mai veche a Parlamentului din Cape Town, cea terminată în 1884 și care adăposteşte cărți istorice, fotografii și opere de artă extrem de valoroase.


Pompierii sud-africani au luptat timp de 48 de ore pentru a controla în întregime incendiul care a devastat sediul în care se reuneşte Adunarea Naţională. Nicio victmă nu a fost înregistrată în acest incendiu.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă