Un bărbat evacuat din locuință s-a întors cu un cuțit încercând să-și ucidă soția și fiica de 16 ani. Agresiune cumplită în ultima zi din an

3 săptămâni in urmă 29

Luni, 03 Ianuarie 2022, ora 22:24

137 citiri

Un caz de violență în familie de o gravitate fără precedent a avut loc în ultima zi a anului 2021 în municipiul Sebeș, din Alba.

Situația a avut loc în condițiile în care, deși în luna aprilie a anului 2021, parlamentarii au votat legea prin care autorii infracțiunilor de violență în familie sunt monitorizați prin brățări electronice, statul român încă nu a inceput implementarea proiectului. De asemenea, nu există nici demersuri concrete pentru protejarea victimelor.

Un bărbat în vârstă de 44 de ani a încercat să-și ucidă soția și fiica, după ce în urmă cu trei luni fusese evacuat din locuință și primise interdicție de a se apropia de soție și de cei trei copii ai săi.

Mircea Horhat este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de violenţă în familie în modalitatea tentativei la omor, violenţă în familie în modalitatea lovire sau alte violenţe şi încălcarea de către o persoană împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie a oricăreia dintre măsurile prevăzute, dispuse prin ordin de protecţie.

Pe numele său a fost emis un ordin de protecție faţă de familia sa pentru o perioadă de 6 luni, începând cu data de 1 octombrie 2021. Printr-o decizie a Judecătoriei Sebeş, Mircea Horhat primise interdicţie să se apropie de soţie şi cei trei copii ai săi şi a fost evacuat din locuinţa familiei ca urmare a comportamentului agresiv asupra membrilor familiei sale.

”Dispune obligarea pârâtul Horhat Mircea la păstrarea unei distanţe de minim 200 m faţă de reclamantă şi faţă de membrii familiei, respectiv faţă de de minorii (...), faţă de domiciliul acestora, faţă de locurile pe care le frecventează aceştia în mod frecvent, faţă de unităţile de învăţământ la care sunt înscrişi copiii, precum şi faţă de Clubul Sportiv unde se antrenează minora (...), pentru o perioadă de 6 luni. Interzice intimatului orice contact, telefonic inclusiv prin corespondenţă sau în orice alt mod, cu petenta şi minorii”, se precizează în hotărârea Judecătoriei Sebeş, din 1 octombrie.

La sfârșitul săptămânii trecute, bărbatul nu a mai rezistat și s-a hotărât să se răzbune pe soție. S-a înarmat cu un cuțit și a intrat în locuința familiei din Sebeș.

”În altercaţia iscată, inculpatul i-a aplicat soţiei lovituri cu cuţitul în zona spatelui, cauzându-i leziuni care i-au pus acesteia viaţa în primejdie şi care au necesitat pentru vindecare 25-30 zile de îngrijiri medicale. Întrucât fiica celor doi soţi a intervenit, i-a aplicat şi acesteia o lovitură cu cuţitul în antebraţul drept, cauzându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare 7-8 zile de îngrijiri medicale”, au precizat procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

Mircea Horhat a suferit, l-a rândul său leziuni grave, care necesită pentru vindecare 35-40 zile de îngrijiri medicale, în urma ripostei victimelor şi a încercării acestora de a-l imobiliza. Bărbatul are o rană mai adâncă, motiv pentru care a fost transferat la o unitate medicală din Cluj-Napoca. Minora a fost externată, iar mama se află internată la Spitalul Judeţean Alba.

Sâmbătă, 1 ianuarie 2022, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba a dispus arestarea preventivă în lipsă a acestuia, pe o perioadă de 30 de zile începând cu data încetării motivelor privind starea sa de sănătate. Cu alte cuvinte, la momentul externării din spital, bărbatul va ajunge în arestul IPJ Alba.

Citeste si:

Un bărbat şi-a ucis soţia și fiul, apoi a plecat cu mașina. S-a răsturnat în șanț și i-a mărturisit crima asistentei de la Ambulanță

Un bărbat din judeţul Vaslui şi-a ucis fiul şi soţia, apoi a plecat cu maşina în dimineața zilei de duminică, 5 decembrie. La un moment dat s-a răsturnat într-un şant, iar o femeie...

 ”Da, e adevărat! E super-inteligent” FOTO

Impresara Anamaria Prodan (49 de ani), aflată în proces de divorț cu antrenorul Laurențiu Reghecampf, a petrecut Revelionul la Dubai în compania unui tânăr om de afaceri, imaginile cu cei...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă