Un bărbat din Vietnam, condamnat la 5 ani de închisoare pentru că a răspândit COVID. Câte persoane a infectat

1 lună in urmă 22

Van Tri, un tânăr în vârstă de 28 de ani din Vietnam, a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru că nu a respectat măsurile de carantină impuse de autorități și a transmis coronavirusul mai multor persoane și a provocat moartea unei persoane infectate, informează AFP, citată de Agerpres și G4media.

Presa de stat vietnameză a relatat că opt persoane au fost infectate din cauza lui.

Potrivit deciziei tribunalului, tânărul a fost găsit vinovat pentru „răspândirea unor boli infecţioase periculoase la alte persoane”, după ce s-a deplasat în luna iulie în provincia lui natală, Ca Mau, venind din oraşul Ho Şi Min în plină perioadă de vârf al pandemiei și aflat în carantină.

Bărbatul a fost acuzat că nu a respectat carantina obligatorie de 21 de zile la domiciliu după ce a ajuns în Ca Mau. Tânărul a fost testat pozitiv cu COVID-19 în data de 7 iulie.

„Încălcarea de către Tri a regulamentului de carantină medicală la domiciliu a cauzat infectarea mai multor persoane cu COVID-19 şi decesul unei persoane pe 7 august 2021”, conform deciziei tribunalului.

După ce a reușit să blocheze apariția de focare COVID pentru mare parte din 2020, fiind dat drept un exemplu de gestionare a pandemiei, situația în Vietnam s-a înrăutățit în 2021 pe fondul noilor variante ale virusului. Autorităţile centrale au anunţat peste 540.000 de infectări şi peste 13.000 de decese.

La sfârșitul lunii august, Vietnam a mobilizat armata pentru a contribui la aplicarea unei carantine stricte în orașul Ho Chi Minh, cea mai mare zonă urbană și actualul epicentru al unui focar extins de coronavirus cu varianta Delta.

De la începutul pandemiei, Vietnam a înregistrat peste 540.000 de infectări şi peste 13.000 de decese.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă