Un bărbat din Vaslui a provocat trei incendii într-o singură seară. În urma incidentelor nefericite, 24 de persoane au fost evacuate, un bărbat a suferit arsuri la mâini iar doi copii au fost intoxicați cu fum

2 luni in urmă 19

Un bărbat din Vaslui a fost reținut de polițiștii din Galați după ce ar fi provocat, intenționat, trei incendii. Bărbatul ar fi stropit ușile mai multor apartamente cu lichid inflamabil și le-a dat foc. La un bloc din cartierul Micro 21, focul a ajuns și la panourile electrice. Mai multe apartamente și scara blocului s-au umplut de fum. Din bloc au fost evacuate 24 de persoane. Patru persoane s-au intoxicat cu fum, iar un bărbat a suferit arsuri la mâini.

Trei incendii concomitente

Pompierii din Galați au fost solicitați, într-o noapte, la trei incendii concomitente izbucnite în trei cartiere din oraș. Aceștia s-au deplasat, prima dată, în cartierul Micro 21, la blocul J6. Pompierii au ajuns repede și au stins focul, au stabilit că focul a fost pus intenționat. Cel de-al doilea incendiu s-a produs la blocul T10 de pe Drumul Viilor. Aici, o ușă de apartament a fost incendiată, la fel ca și în primul caz, intenționat. Focul a fost stins și nu s-au înregistrat pagube materiale sau victime. Al treilea incendiu a avut loc la niște tomberoane de gunoi, în Micro 17. Potrivit ISU Galați, și acest foc a fost intenționat.

Polițiștii l-au reținut pe bărbat

Polițiștii au reținu un suspect, luni seară. Este vorba despre un bărbat din Vaslui, principalul suspect în cazul celor trei incendii. Acesta are 50 de ani și trăiești în Galați. Urmează să fie prezentat în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru distrugere calificată.

În data de 08.03.2021 politisti din cadrul Politiei Municipiului Galati – Biroul Investigatii Criminale împreunã cu politisti din cadrul Sectiei 4 Politie, au identificat si depistat un bãrbat de 50 ani, ce locuieste fãrã forme legale în municipiul Galati, bãnuit de comiterea a douã fapte de distrugere prin incediere.Din cercetãri, a reiesit cã, în seara zilei de 05.03.2021, folosind o substantã inflamabilã, bãrbatul ar fi incendiat usile de acces a douã apartamente aflate în blocuri diferite din municipiul Galati.Dupã depistare, bãrbatul a fost condus la sediul Politiei pentru audieri, iar la finalizarea acestora, a fost retinut pe bazã de ordonantã, urmând ca în cursul zilei de astãzi sã fie prezentat la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Galati, cu propunere de arestare preventivã.Cercetãrile sunt continuate de politistii din cadrul colectivului mentionat, pentru administrarea întregului probatoriu necesar, lãmurirea cauzei sub toate aspectele sale si dispunerea tuturor mãsurilor legale.În instrumentarea cauzelor mentionate, politistii de investigatii criminale ai Politiei Municipiului Galati au fost sprijiniti si de cãtre politisti din cadrul IPJ Galati – Serviciul Criminalistic”, a transmis purtãtorul de cuvânt al Inspectoratului de Politie Judetean Galati.

The post Un bărbat din Vaslui a provocat trei incendii într-o singură seară. În urma incidentelor nefericite, 24 de persoane au fost evacuate, un bărbat a suferit arsuri la mâini iar doi copii au fost intoxicați cu fum appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă