Un bărbat din Tulcea şi-a dat dispărut copilul aflat la joacă. Părintele, sancţionat cu avertisment de polițiști

1 lună in urmă 1

Un bărbat din Tulcea care și-a dat dispărut copilul, în vârstă de opt ani, a fost sancţionat cu avertisment de poliţişti pentru că nu şi-a supravegheat copilul în timp ce acesta se juca, au transmis reprezentanții IPJ Tulcea, potrivit Ziarului Ziua Constanța.

Bărbatul şi-a dat dispărut copilul vineri, în jurul orei 17.15, iar în urma apelului la 112 toate patrulele de ordine publică aflate în teren au fost angrenate în activităţile de căutare a minorului.

„Pentru gestionarea evenimentului, s-a constituit o echipă de cercetare, care s-a deplasat la locul dispariţiei, unde s-au efectuat verificări. În urma activităţilor de căutare, la scurt timp de la sesizare, minorul a fost identificat în apropierea locuinţei sale, din cartierul Vest, jucându-se împreună cu colegi de-ai săi.”, a transmis precizat IPJ Tulcea, potrivit Ziua Constanța.

Din verificările făcute de polițiști copilul nu a fost victima vreunei infracţiuni în perioada în care a lipsit de la domiciliu.

Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea atrage atenția părinților cu privire la îndatoririle și obligațiile pe care le au in privința îngrijirii, educării și supravegherii copiilor.

„Tatăl minorului a fost avertizat cu privire la necesitatea respectării obligaţiilor ce-i revin”, a mai precizat IPJ Tulcea.

Lipsa de supraveghere a minorului în vârstă de până la 16 ani, de către părinţi sau de către persoanele cărora le este încredinţat spre creştere şi educare, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda de la 100 la 500 de lei, conform Legii nr. 61/1991.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă