Un bărbat din Slobozia, infectat cu Covid-19, a povestit iadul prin care a trecut la Marius Nasta: „Medicii erau de negăsit“

1 lună in urmă 1

Un bărbat infectat cu Covid-19 a povestit prin ce coșmar a trecut, atunci când a fost internat la Spitalul „Marius Nasta”. Acesta susține că a fost nevoit să-și cumpere singur medicamentele, iar cadrele medicale au prezentat un dezinteres total față de situație.

Coșmar pentru un bărbat internat cu Covid-19

Valentin Cătărea este numele bărbatului ce a povestit iadul prin care a trecut, în momentul în care medicii din Bărăgan au luat decizia de a îl transfera la Institutul „Marius Nasta”. Starea lui de sănătate devenea din ce în ce mai rea, așa că s-a luat această decizie. Bărbatul spune că la spitalul din București nu existau medicamente, așa că a trebui să-și cumpere singur tratamentele. Acum, Valentin spune că dorește despăgubiri pentru indiferența cu care a fost tratat cât a fost internat. Acesta susține că nu a beneficiat de medicația corespunzătoare timp de 4 zile.

„Am fost transferat de la Slobozia, la Institutul Marius Nasta pe data de 22 februarie. Până pe data de 26 februarie m-au lăsat să agonizez în salon, fără să-mi prescrie medicaţia necesară! Mi-au administrat doar Paracetamol şi Codeină, deşi starea mea de sănătate nu era deloc bună”, a spus pacientul.

În același timp, pe fișa medicală au fost trecute anumite tratamente medicamentoase. Cu toate acestea, bărbatul nu le-a primit niciodată.

„Am aflat că mi-au dat şi Remdesivir, şi Cefort, şi multe tratamente specifice, dar pe care mie nu mi le admi­nistra nimeni, pentru că ele, de fapt, nu existau în spital”, mai spune Valentin Cătărea.

A fost tratat cu indiferență

De asemenea, pe toata durata internării în spital, bărbatul nu a primit niciodată informații cu privire la evoluția bolii. A făcut analize medicale și a întrebat de ele, însă asistentele au spus că nu au voie să comunice asemenea informații.

„Mi s-au făcut analize medicale, chiar şi un examen CT. Le-am întrebat pe asistente despre rezultatele mele şi mi-au zis că ele nu au voie să comunice, ci să aştept să vină medicii. Iar medicii erau de negăsit!”, a povestit bărbatul.

La insistențele familiei, bărbatul a mai fost supus unei evaluări, la câteva zile după internare. Antiviralul Remdesivir i-a fost administrat după ce medicii au reușit să facă rost de medicament de la alt spital. Bărbatul și-a cumpărat chiar și perfuzoare din banii săi proprii.

„Pe data de 26 mi-au dat o doză şoc de Remdesivir. Medicul care a venit la mine mi-a zis că a reuşit să facă rost de la un alt spital! Deci ei au scris în foaia medicală că mi l-au administrat mai devreme însă… La momentul respectiv, adică atunci când eu am ajuns la spital, nu-l aveau în farmacie! Nici perfuzoare nu aveau, a trebuit să-mi cumpăr singur. A fost o experienţă pe care nu o doresc nimănui!” a mai spus Valentin Cătărea.

The post Un bărbat din Slobozia, infectat cu Covid-19, a povestit iadul prin care a trecut la Marius Nasta: „Medicii erau de negăsit“ appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă