Un bărbat din Medgidia a sunat la 112 și a anunțat că și-a ucis soția. Procuror: „Ne-am mobilizat, să nu pățim ca la Caracal, dar a fost o glumă la beție”

1 lună in urmă 18


O glumă macabră, făcută la beție, a alertat autoritățile din județul Constanța, luna trecută. Un bărbat din orașul Medgidia a sunat la 112 și a anunțat că și-a ucis soția. „Am interceptat telefonul, am zis că poate, cine știe, victima a fost nu ucisă, poate a fost doar agresată și e în viață, și putem s-o ajutăm. Să nu pățim și noi ca la Caracal!”, a povestit Zafer Sadîc, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, într-un interviu pentru portalul Replica.


Cercetări, interceptări, desfășurări de forțe, asta a declanșat un individ din Medigidia. Aflat sub influența băuturilor alcoolice, el a decis să facă o glumă macabră. A sunat la 112 și a anunțat că și-a omorât soția.


„În momentul în care dispecerul primește o sesizare, îl va sesiza pe polițistul competent, se va verifica informația. Pentru că trebuie verificată să nu fie o glumă proastă. Pentru că au fost și glume proaste. Spre exemplu, luna trecută a fost un apel telefonic la 112: „Domnule, mi-am ucis nevasta”. În Medgidia. Și a închis telefonul”, a povestit, pentru Replica, în cadrul unui interviu, Zafer Sadîc, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.


Zafer Sadîc este procuror de 25 de ani. Foto: Replica de Constanța

„Vă dați seama cât de complicată este o astfel de situație. O fi faptă, nu o fi faptă. S-au făcut verificări, s-a depus efort. Era în weekend. Au fost alertați polițiștii, investigatorii la nivel local, criminaliștii, procurorul… ”, a spus Zafer Sadîc.


Am interceptat telefonul, am zis că poate, cine știe, victima a fost nu neapărat ucisă, poate e doar agresată și e în viață, și putem s-o ajutăm. Să nu pățim și noi ca la Caracal. În cele din urmă am indentificat persoana în cauză. A fost o glumă proastă.

Zafer Sadîc, procuror:

Cazul „Caracal”


Au trecut doi ani de când Alexandra Măceşanu a sunat la 112, implorând zadarnic să fie ajutată. Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal acuzat de DIICOT că le-a ucis pe Alexandra şi pe Luiza Melencu, e judecat în şedinţă secretă la Tribunalul Olt. Iar procesul bate pe pasul pe loc. Pe 9 iunie, instanţa a amânat procesul, pentru a doua oară consecutiv.


Raportul preliminar întocmit de MAI, în iulie 2019, a arătat că polițistul de la 112 care a vorbit cu Alexandra Măceșeanu, una dintre victimele lui Gheorghe Dincă, este primul responsabil pentru felul în care s-a intervenit în cazul crimelor de la Caracal. Polițistul nu i-a dat sfaturi fetei și nici nu i-a cerut detalii despre locul în care este sechestrată.


La 10 ianuarie 2020, Gheorge Dincă a fost trimis în judecată de DIICOT – Structura Centrală sub acuzaţiile de trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat și profanarea de cadavre sau morminte.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă