Un bărbat din Marea Britanie i-a administrat unei bătrâne de 92 de ani un vaccin anti-COVID fals

1 lună in urmă 16


O bătrână din Surbiton, sud-vestul Londrei, a avut parte de o întâmplare uluitoare. Femeia, care are 92 de ani, a fost injectată cu un vaccin anti-COVID fals. Pentru serul respectiv, aceasta a plătit 160 de lire sterline, informează BBC.


Nefericitul eveniment a avut loc în după-amiaza zilei de 30 decembrie. Cel care a păcălit-o pe bătrână este un bărbat care a pretins că lucrează în cadrul Serviciului Național de Sănătate. Acesta i-a spus femeii că banii îi vor fi restituiți de instituția respectivă.


La data de 4 ianuarie, bărbatul s-a întors la locuința bătrânei și i-a cerut acesteia încă 100 de lire sterline, conform oamenilor legii.


După această înșelăciune, poliția britanică a intrat în alertă și a anunțat că este „crucial” ca individul să fie prins cât mai curând posibil, întrucât „poate pune viețile oamenilor în pericol”.


Este o „infracțiune dezgustătoare și total inacceptabilă”, a declarat Kevin Ives, detectivul responsabil de caz.


Poliția a anunțat că nu se știe ce substanță a fost injectată în organismul bătrânei. Oamenii legii au precizat că femeia a fost supusă unor investigații medicale la spital și nu a prezentat efecte negative.


Oamenii legii au dezvăluit că bărbatul implicat în acest caz este brunet, are 30 de ani și o înălțime de aproximativ 1,75 metri.


Foto: City of London Police

Autoritățile britanice au anunțat că "Serviciului Național de Sănătate nu va cere niciodată detalii bancare, coduri PIN sau parole, atunci când îi va contacta pe oameni pentru vaccinare.


"Nu veți fi taxați niciodată pentru vaccin", au precizat autoritățile.


Foto: HeptaCiteşte Articolul Întreg pe Sursă