Un bărbat din Indonezia s-a vaccinat de 17 ori pentru a primi bani. Vindea certificatele verzi persoanelor antivacciniste

3 săptămâni in urmă 9

Poliţiştii din Indonezia au deschis o anchetă, după ce un bărbat a susţinut că s-ar fi vaccinat de 17 ori, în schimbul banilor primiţi de la anti-vacciniştii care puteau obţine prin intermediul lui un certificat de vaccinare.

Bărbatul vindea certificatele verzi anti-vacciniştilor

Shutterstock

Abdul Rahim, un bărbat din Pinrang, provincia Sulawesi, a fost protagonistul unui videoclip în care se lăuda că se oferă să se vaccineze în locul celor care sunt împotriva tratamentului, astfel încât să le poată vinde acestora certificate de vaccinare care să le permită accesul în restaurante,cafenele sau centre comerciale, scrie Daily Mail.

El a mărturisit că a fost plătit cu până la 40 de lire sterline pentru a se vaccina cu doze de Sinovac şi AstraZeneca, într-una din zile primind chiar trei vaccinuri. 15 persoane l-ar fi angajat pe bărbat pentru a primi a doua doză de vaccin în locul lor şi pentru a putea lua la schimb certificatul de vaccinare.

În mod obişnuit, indonezienii ar trebui să prezinte un act de identitate în momentul în care intră în centrul de vaccinare, însă această presupusă fraudă dezvăluie modul în care unele centre încalcă legea. Pe lângă bărbatul care a recunoscut faptele, poliţiştii i-au reţinut şi pe cei care l-au plătit pe indonezian pentru a se vaccina în locul lor. Oamenii legii iau în calcul 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă