Un barbat din Iasi, declarat mort din greseala acum 14 ani, a fost "inviat" de instanta

2 luni in urmă 9

Un barbat din comuna ieseana Bivolari a fost declarat mort acum 14 ani, din cauza unei erori a unui functionar care a incurcat numerele dintr-un CNP. Abia zilele trecute, greseala a fost reparata de magistratii Judecatoriei Iasi care au anulat documentul, scrie Buna Ziua Iasi.

Instanta a anulat mentiunea de deces din baza de date a Starii Civile din Bivolari referitoare la cetateanul Vasile Rusu, in varsta de 70 de ani. Greseala a fost comisa in urma cu 14 ani, cand un functionar neatent a introdus in sistem CNP-ul lui Vasile Rusu.

Mai exact, a modificat o cifra din Codul Numeric Personal, astfel ca omul a fost declarat mort din pix, cu datele unei persoane decedate pe 22 iunie 2006 in Bucuresti.

Procesul a inceput pe data de 17 iunie 2020. Starea Civila Bivolari a cerut indreptarea erorii si a cerut stergerea mentiunilor privind decesul ieseanului de 70 de ani.

"Din verificarile efectuate in Registrul acte de nastere din 1950, s-a constatat ca mentiunea decesului a fost gresit inscrisa pe actul de nastere al lui Vasile Rusu, care este in viata si este locuitor al comunei Bivolari", a precizat ofiterul Starii Civile din Bivolari.

Magistratii au constatat, din documentele depuse la dosar, ca exista o diferenta intre CNP-ul barbatului decedat si cel al septuagenarului iesean si au retinut completarea eronata a actului de nastere privindu-l pe Vasile Rusu.

CITESTE SI:

Ce greseala a facut functionar public care a provocat aceasta situatie


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă