Un bărbat din Gorj, condamnat la 10 ani de închisoare pentru omor, după ce anul trecut a fost achitat

1 lună in urmă 2

Un bărbat de 61 de ani a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru omor de Curtea de Apel Craiova. Sentința de, joi,vine după ce anul trecut a fost achitat în primă instanță de Tribunalul Gorj, scrie Ziare. com. Decizia dată în această săptămână de judecători este definitivă.

Ioan Vranceanu a stat șapte luni după gratii, iar anul trecut a fost achitat pentru săvârșirea infracțiunii de omor de Tribunalul din Gorj. Bărbatul de 61 de ani, pensionar din oraşul Ţicleni, a stat şapte luni după gratii, după ce în luna decembrie a anului 2018, şi-a găsit concubina moartă în pat.

Acesta a devenit principalul suspect, întrucât femeia de 60 de ani, care consumase băuturi alcoolice, avea lovituri la cap. În urma cercetărilor, în luna mai 2019, procurorii au decis ca bărbatul de 61 de ani să fie trimis în judecată pentru omor, scrie Ziare.com.

Tribunalul Gorj, a dispus, în 2020 achitarea acestuia, însă procurorii gorjeni au contestat sentința.Astel în ședința de, joi, judecătorii au schimbat radical sentința, iar bărbatul a fost condamnat la 10 ani de închisoare.

„Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Desființează sentința penală atacată și rejudecând: În baza art.188 alin.1 C.p condamnă inculpatul Vrânceanu Ioan la pedeapsa de 10 ani închisoare în condițiile art.60 C.p.”, se arată în sentința Curții de Apel Craiova.

Dupa arestarea lui Vranceanu, Constantin Branescu, consilier local PNL în orașul Țicleni, susținea că acesta a spus de la început că este nevinobat.

„Ei traiau în concubinaj de ani de zile, ea era casatorită, consuma alcool. Cu câteva zile înainte, căzuse acasă, s-a lovit la cap. Au băut acolo și a găsit-o moartă, iar Poliția l-a arestat că el ar fi omorat-o.(…)Pur și simplu un nevinovat, doar că s-a intamplat să o găsească moartă în pat lângă el. Omul acesta a stat nevinovat în pușcărie șapte luni. Mi se pare o tâmpenie să trimiți un om nevinovat în pușcărie, pentru ceva ce nu a făcut”, a declarat Constantin Brănescu, potrivit Europa FM, după achitarea lui Vrânceanu.

Femeia care a murit era căsătorită, însă soțul ei și cei doi copii nu s-au constituit părți civile în cauză.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă