Un bărbat din China, dat dispărut timp 17 zile după cutremurul de 6,8 grade, a fost găsit în viața rătăcind pe munte

4 zile in urmă 26

Gan Yu, în vârstă de 28 de ani, a fost salvat miercuri dimineață de un sătean din provincia Sichuan care i-a auzit strigătele de ajutor, potrivit autorităților locale citate de China Daily, după ce a rătăcit pe munte în încercarea să se salveze după ce un cutremur de 6,8 kilometri a lovit provincia Sichuan.

Locul unde a fost găsit Gan este la o distanță în linie dreaptă de peste 10 kilometri de centrala hidroelectrică Wandong unde lucrează bărbatul. Dar există mai multe vârfuri în mijloc, iar drumul este abrupt.

După cutremurul din 5 septembrie, Gan și un alt coleg au rămas în centrala avariată fără semnal de telefon mobil sau mâncare. Pe 7 septembrie, cei doi bărbați au mers aproximativ 20 sau 30 de kilometri în afara centralei. Deoarece Gan era slab din punct de vedere fizic, nu a putut merge mai departe și a ales să aștepte ajutor pentru a fi salvat. Colegul său a continuat să meargă. În dimineața zilei de 8 septembrie, el a fost salvat după ce a provocat un incendiu, iar fumul a atras un elicopter.

Continuările au continuat pentru Gan dar ele s-au dovedit mult timp în van, până miercuri când a fost găsit de un sătean din Yaojin pe nume Ni Taigao.

În urmă cu două zile, Ni s-a întors în sat pentru a-și hrăni oile și i-a văzut pe salvatorii care îl căutau pe Gan pe lângă casa lui distrusă de cutremur. Fiind familiarizat cu muntele, a decis să locuiască în casa unei rude din sat cu intenția de a-l căuta pe Gan în timpul zilei.

Miercuri, la 7 dimineața, a luat două sticle cu apă și niște bomboane și a plecat de la domiciliul rudei. După ce a mers mai mult de două ore, Ni a auzit pe cineva strigând după ajutor pe versantul unui munte și l-a găsit pe Gan întins în pădure.

Hainele lui Gan erau zdrențuite și avea răni la picioare, dar starea lui psihică era bună. Gan a povestit că a supraviețuit mâncând fructe sălbatice.

Cutremurul de 6,8 grade pe scara Richter a ucis 93 de persoane în provincia Sichuan.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă