Un bărbat de 70 de ani a murit la o zi după vaccinarea anti-COVID cu serul AstraZeneca. Ce spun medicii

1 lună in urmă 4

Vaccinare antiCovidVaccinare antiCovid

Un bărbat în vârstă de 70 de ani, din satul Horjești (Republica Moldova), a decedat la o zi după administrarea vaccinului AstraZeneca. În mod normal bărbatul nu trebuia să fie vaccinat, având în vedere că, în prezent, imunizarea se desfășoară pentru lucrătorii medicali și nu pentru populația generală. Din datele existente până în prezent, se pare că barbatul avea probleme cardiace. O legătură dintre vaccin și deces nu a fost stabilită, relatează realitateadinmoldova.net.

VINERI, 19 MARTIE 2021, 14:34

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: REALITATEA.NET

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), bărbatul a fost vaccinat la data de 16 martie, în urma vaccinării lucrătorilor medicali, reieșind din dozele de vaccin rămase și evaluând riscul pierderii dozelor, cu vaccinul Astra-Zeneca (Lot CTMAV 503).

Timp de 15 minute după vaccinare, nu a fost înregistrată nicio reacție adversă. În următoarele 24 de ore, la fel, persoana nu a prezentat reacții adverse postvaccinale.

Comitetul de Evaluare a Evenimentelor Adverse Post-imunizare nu a recepționat nicio informație despre oricare reacții adverse post-imunizare, înregistrate în cazul persoanei menționate.

Află continuarea pe realitateadinmoldova.net.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă