Un bărbat de 48 de ani este anchetat pentru moartea Antonellei, în urma „jocului cu eșarfa” pe TikTok

1 lună in urmă 1

Poliţia italiană începe anchetarea unui influencer din Sicilia, după moartea fetiţei de 10 ani în urma unei provocări de tip „blackout challenge” pe TikTok. Potrivit La Stampa, bărbatul are 48 de ani și este din provincia Siracuza.

În contextul monitorizării rețelei de internet, anchetatorii au identificat un link pe Tik Tok, atribuibil unui profil din Sicilia, cu imagini care surprind o provocare între o femeie și un bărbat. Ambii își înfășoară complet fețele, inclusiv nasul și gura, cu bandă adezivă transparentă, în așa fel încât să nu poată respira, relatează Mediafax.

Videoclipul a fost considerat de anchetatori ca fiind „extrem de periculos”, deoarece este vizibil pentru toți utilizatorii fără restricții, inclusiv de minori, așa cum s-a întâmplat recent cu provocări similare. Prin urmare, a fost eliminat de pe Tik Tok.

Anchetatorii au constatat că, de-a lungul timpului, celebritatea pe social media a publicat și numeroase alte provocări video cu același conținut, care i-au permis să câștige popularitate și aprecieri de la 731.000 de adepți de vârste diferite.

O fetiță de 10 ani a din Palermo a murit recent asfixiată, informațiile de până acum ducând la ipoteza că participa la o provocare numită „jocul cu eșarfa” pe TikTok.

Citește și Cât de periculoasă e aplicația TikTok pentru copii? „Tehnologia este o armă și ar trebui predată la școală”

Editor : G.C.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă