Un bărbat de 45 de ani a murit după vaccinare. Ce a pățit după doar 4 ore

2 luni in urmă 2

Bărbatul în vârstă de 45 de ani nu avea probleme cronice de sănătate, însă la numai patru ore de la vaccinare, el și-a pierdut cunoștința. A fost internat în spital, însă seara a fost externat pe propria răspundere. A doua zi însă, bărbatul de 45 de ani a murit. Potrivit medicului de familie al bărbatului, el era în evidență cu dislipidemie, adică colesterol mărit, dar și cu valori crescute ale tensiunii.

Un bărbat de 45 de ani a murit după vaccinare

Decesul bărbatului a fost raportat de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș, iar Comitetul de coordonare a vaccinării a transmis azi mai multe precizări despre acest caz.

Astfel, în cursul zilei de 2 martie, bărbatul în vârstă de 45 de ani s-a prezentat, potrivit programării în platforma electronică, ca să i se administreze prima doza de vaccin produs de Pfizer/BioNTech, într-un centru de vaccinare din Mioveni, județul Argeș. În urma triajului medical și a examenului clinic de specialitate realizate de către personalul vaccinator, nu s-au indicat probleme cronice de sănătate. Potrivit procedurii, după ce i s-a administrat doza de vaccin, acesta a rămas în spațiul de supraveghere postvaccinală, fără să prezinte simptomatologie, părăsind apoi centrul de vaccinare.

Potrivit datelor oferite către CNCAV, după patru ore de la administrarea vaccinului, bărbatul a fost adus cu ambulanța la Primiri Urgențe din spitalul Orășenesc Mioveni, ca urmare a unui episod de pierdere a conștienței, episod suferit la domiciliul acestuia.

Astfel, la sosirea în unitatea medicală, pacientul prezenta o stare generală bună, fără a prezenta traumatisme. După investigațiile specifice complexe, el a rămas sub supraveghere medicală, dar în seara aceleiași zile, acesta a solicitat externarea pe propria răspundere, contrar avizului medical. În dimineața zilei de 3 martie, medicii de la Ambulanță, solicitați de familia bărbatului, au declarat decesul bărbatului, la domiciliu. În prezent, DSP Argeș a sesizat autoritățile competente pentru efectuarea procedurilor specifice în vederea stabilirii cauzelor decesului. Potrivit medicului său de familie, persoana în cauză se afla în evidență cu dislipidemie (colestrerol mărit) și valori de tensiune crescute.

Bilanț cazuri coronavirus în România

Bilanțul zilei de joi, 4 martie 2021 va fi actualizat după ora 13.00. Însă până miercuri, 3 martie 2021, pe teritoriul României, au fost confirmate 812.318 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

De asemenea, 746.779 de pacienți au fost declarați vindecați. Până miercuri, 20.586 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. In intervalul 02.03.2021 (10:00) – 03.03.2021 (10:00) au fost raportate 77 de decese (40 bărbați și 37 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

The post Un bărbat de 45 de ani a murit după vaccinare. Ce a pățit după doar 4 ore appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă