Un bărbat de 40 de ani, ce a căzut în gol 40 de metri în Munţii Bucegi, căutat timp de 14 ore de salvamontiști

2 săptămâni in urmă 22

Salvamontiștii au fost nevoiți să intervină într-o zonă din Munții Bucegi, acolo unde un bărbat a căzut în gol 40 de metri și a suferit mai multe traumatisme.

Turist căzut în gol 40 de metri

Bărbatul de 40 de ani a fost găsit și transportat la baza masivului de salvatorii montani brașoveni. La intervenție au participat în total 19 salvamontiști, iar întreaga misiune a durat 14 ore. Accidentul a fost anunțat marți seara, conform Serviciului Public Salvamont Brașov.

Turistul a suferit mai multe traumatisme, iar echipa de care l-a găsit i-a acordat primul ajutor la fața locului. Acesta a fost dus la baza masivului, de unde a fost preluat de o ambulanță.

„Victima, un bărbat de 40 de ani, a căzut în gol aproximativ 40 de metri în Munţii Bucegi şi a suferit mai multe traumatisme. Echipa de prim-răspuns i-a acordat primul ajutor şi, împreună cu restul salvatorilor montani sosiţi la incident, au transport pacientul până la baza masivului, unde a fost predat unui echipaj medical. Operaţiunea de salvare a fost efectuată de către 19 salvatori montani din cadrul Serviciului Public Judeţean Braşov, Salvamont Bran şi Serviciul Salvamont Zărneşti, iar durata de desfăşurare a intervenţiei a fost de 14 ore”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Serviciului Public Judeţean Salvamont Braşov.

Tânăr rătăcit în zona vârfului Retezat

Un tânăr în vârstă de 22 de ani venise din Timișoara, alături de alți doi prieteni, într-o drumeție în Masivul Retezat. Duminică s-a pierdut în timp ce era pe munte, iar salvamontiștii l-au căutat timp de 12 ore.

Bărbatul se afla pe munte cu prietenii lui, moment în care au dat de un strat de zăpadă. Doi dintre aceștia s-au întors, însă unul a continuat drumeția. A reușit să ajungă pe vârful Retezat, însă când se întorcea s-a rătăcit din cauza ceței.

Cei doi prieteni îl așteptau pe tânăr în stațiunea Râușor. Când au observat că se lasă seara, iar prietenul lor nu se mai întoarce, au decis să anunțe autoritățile. În căutarea acestuia au pornit 20 de salvamontiști, care au acționat pe trei trasee, alături de un câine special pentru astfel de situații.

Din fericire, tânărul a fost găsit într-un final, pe Valea Gurazlata, unde coborâse pe un traseu nemarcat.

„Turistul se afla în Retezat împreună cu doi prieteni, cu care intenţiona să ajungă pe vârful Retezat. La un moment dat au întâlnit un strat de zăpadă, iar colegii săi au decis să se întoarcă. Tânărul şi-a continuat însă drumul, a ajuns pe vârful Retezat, dar atunci când a încercat să coboare s-a rătăcit din cauza ceţei”, a declarat şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

The post Un bărbat de 40 de ani, ce a căzut în gol 40 de metri în Munţii Bucegi, căutat timp de 14 ore de salvamontiști appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă