Un bărbat de 34 de ani din Olt a murit cu COVID, după ce s-a întors din Marea Britanie. DSP a trimis la secvenţiere probele de la doi contacţi infectaţi

1 lună in urmă 29


Un bărbat de 34 de ani, întors recent din Marea Britanie, a decedat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unde era internat în stare gravă cu COVID-19, informează Agerpres. DSP Olt a prelevat probe de la doi contacţi ai tânărului, depistaţi pozitiv, pentru a vedea cu ce tulpină sunt infectaţi.


Bărbatul în vârstă de 34 de ani a murit pe 23 ianuarie la SJU Slatina, la trei zile de la internare. Potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, medicul Florin Popa, pacientul se întorsese undeva în urmă cu şapte zile din Anglia, a prezentat simptomatologie specifică de COVID, a stat vreo patru zile acasă, apoi s-a prezentat la CPU Caracal, de unde a fost transferat la Slatina.


"În momentul când a ajuns la CPU Caracal, a fost evaluat cu test rapid care a ieşit negativ şi, totodată, cu un CT pulmonar care a pus în evidenţă leziunile specifice de COVID, cu o afectare mare, de 75%, fapt pentru care a fost redirecţionat către spitalul nostru, unde a fost confirmată (infecţia cu SARS-CoV-2 n.r.) prin test PCR", a spus medicul Florin Popa.


Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Olt, bărbatul de 34 de ani prezenta şi obezitate, iar cauzele decesului sunt: stop cardiorespirator, insuficienţă respiratorie acută, pneumonie, infecţie COVID-19. Doi contacţi de familie ai bărbatului au fost testaţi pozitiv pentru infecţia cu SARS-CoV-2, iar DSP a trimis probe pentru identificarea tulpinii.


Al cincilea caz de infectare cu noua tulpină britanică de COVID a fost confirmat la un bărbat din Constanţa, iar Adriana Pistol, director INSP, susţine că toți cei din focarul de la Școala 28 au noua tulpina COVID.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă