Un bărbat dat dispărut în masivul Postăvaru, căutat patru ore de salvamontiști. După o nouă verificare echipajele au aflat că turistul era acasă

1 lună in urmă 17

Salvamontiștii au pornit duminică în căutarea bărbatului, după ce prietenul acestuia i-a alertat pe salvatori că turistul nu a mai ajuns acasă, după ce au fost împreună pe munte. După patru ore de căutări în timpul nopții, salvatorii au fost informați că turistul pe care îl căutau era acasă, se arată într-un comunicat transmis de Salvamont.

Salvatorii au fost anunțați de dispariția unui turist, duminică seara, în jurul orei 22.00.

„O persoană a sunat la 112, anunțând faptul că prietenul său, cu care plecase pe munte, lipsește. Împreună au coborât de la Cabana Postăvaru, iar când au ajuns în zona stației inferioare a telescaunului Ruia, una dintre persoane a observat că și-a pierdut telefonul și a decis să se întoarcă în căutarea lui, urmând să se reîntâlnească în stațiune. Cel plecat după telefon nu a mai aparut însă”, se arată în comunicatul transmis de Salvamont.

Imediat salvatorii au plecat în căutarea lui.

„O echipă de prim răspuns, formata din doi salvatori montani a plecat imediat în cautarea ei, dat fiind faptul că la acel moment temperatura era foarte scazută, înregistrându-se -1 grad. Ulterior, echipei s-au alaturat și un jandarm montan, un angajat din cadrul poliției și echipa suport a salvamontului. Căutarile s-au întins pe durata a 4 ore, timp în care au fost „periate” mai multe trasee turistice și de bicicletă din zona”, mai arată sursa citată.

După o nouă verificare, salvatorii au aflat că persoana anunţată ca dispărută era, din fericire, acasă.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă