Un bărbat a scăpat cu viață, deși a fost mușcat de cap de un crocodil. Cum a reușit să supraviețuiască

4 săptămâni in urmă 16


Un bărbat din nordul Australiei a supraviețuit atacului unui crocodil, după ce a reușit să desprindă cu mâinile fălcile reptilei care îl mușcase de cap, informează BBC.


În vârstă de 44 de ani, acesta le-a spus medicilor că înota în lacul Placid din Queensland când a fost atacat de un crocodil despre care crede că avea între 1,5 și 2 metri lungime. El a fost transportat la spital cu "răni ușoare", iar doctorii au afirmat că e un norocos.


Paul Sweeney, medicul de pe ambulanța care l-a preluat pe bărbat, a dezvăluit că acesta era "foarte calm" când echipajele de intervenție au ajuns la el.


"Ne-a spus că un crocodil l-a mușcat de cap și că, încercând să se elibereze, și-a băgat mâinile în gura reptilei pentru a-i desface fălcile. În timp ce încerca să-și scoată mâinile, fălcile crocodilului i s-au închis peste degete", a declarat Sweeney.


După atac, bărbatul a înotat o distanță considerabilă până la țărm și a ieșit din apă, a mai spus medicul.


"După ce l-am evaluat, era evident că avea urme de înțepături pe cap", a afirmat Paul Sweeney.


Bărbatul atacat de crocodil a fost transportată la spitalul din Cairns, iar acum se află în stare stabilă.


În ultimii opt ani, acesta a înotat în lacul respectiv de trei ori pe săptămână. În acest context, "nu ar fi mirat dacă s-ar aventura din nou în apele lacului", a afirmat Paul Sweeney.


Departamentul de Mediu din Queensland a anunțat că va trimite personal specializat în zona lacului pentru "a afla mai multe despre natura atacului și dacă sunt necesare măsuri".


"Le reamintim oamenilor că lacul Placid și regiunea Cairns sunt zone cunoscute pentru faptul că găzduiesc crocodili", a precizat Departamentul.


Foto: Profimedia


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă