Un bărbat a încercat să afle de la MAE cum poate aduce în țară un cetățean afgan care a colaborat cu armata română: "Nu îmi mai răspunde nimeni"

1 lună in urmă 68

Președintele unei asociații pentru refugiați a povestit cât este de greu să depui o cerere pentru relocare la Ministerul Român al Afacerilor Externe. Flavius Ilioni-Loga a detaliat cum a sunat la MAE pentru a cere sprijin în salvarea afganilor care au colaborat cu autoritățile române și a fost trimis de la un departament la altul.

”Am sunat la Ministerul Afacerilor Externe la numărul afișat pe site +40213192108. Să aflu cum pot depune cereri de relocare afganii care au colaborat cu autoritățile române în Afganistan și pot fi salvați din iadul de acolo.

Mi-a răspuns o doamnă ce nu știa și m-a transferat la Relații cu Publicul. De acolo am dat peste altă doamnă ce m-am transferat la Serviciul Consular. Unde un robot mi-a spus că pot selecta opțiunea 2: accidente, calamități și alte urgențe DOAR pentru cetățenii români. Sun acolo. Mă ceartă o doamnă că am sunat greșit la acte de terorism!!!. Îmi închide.

Sun din nou. Doamna de la secretariat este ofticată că mă plâng și cer să vorbesc cu cineva care știe acesta informație. Nu mă ascultă și mă transferă iarăși la Serviciul Consular.

Sun din nou de două ori la secretariat. Nu îmi mai răspunde nimeni.
Acum puneți-vă în locul unui cetățean afgan, ascuns de talibani, ce vorbește doar engleză. Cât e ușor este să fie salvat, până pe 31 august?".


Joi, 25 august, Consiliul Suprem de Apărare a Țării a hotărât participarea Armatei României la operațiunile de evacuare și relocare a cetățenilor afgani, cu un efectiv de maximum 200 de militari, începând cu luna august 2021.

Pe termen scurt și mediu, România va continua să sprijine, inclusiv prin fonduri ale asistenței umanitare și asistenței pentru dezvoltare, proiecte care să ajute direct la ameliorarea situației cetățenilor afgani din Afganistan și a refugiaților afgani.

Citeste si:

Lista ţărilor unde vaccinarea anti-poliomielită este obligatorie. Informațiile actualizate de Organizația Mondială a Sănătății

Reacția Bucureștiului la declarația provocatoare a președintelui Ungariei. „România nu a dorit să amplifice efectele urmărite de Budapesta” SURSE

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă