Un bărbat a fost arestat pentru incendierea Parlamentului Africii de Sud. El este acuzat și de furt

2 săptămâni in urmă 13

Poliția sud-africană a anunțat că un bărbat a fost pus sub acuzare în cazul incendiului de amploare de la Parlamentul Africii de Sud din Cape Town. Pompierii se străduiau luni să stingă ultimele rămășițe ale incendiului, relatează Reuters.

Flăcările au izbucnit duminică dimineața în complexul de clădiri unde se află Parlamentul, dintre care o parte datează din 1884. O parte din acoperișul clădirii s-a prăbușit, iar un etaj întreg a fost distrus. Nimeni nu a fost rănit.

Suspectul în vârstă de 49 de ani este acuzat și de intrare prin efracție și furt, potrivit poliției.

„Se presupune că a intrat pe fereastra unuia dintre birouri”, a declarat purtătorul de cuvânt al trupelor speciale de poliție Hawks, Nomthandazo Mbambo. El a adăugat că este anchetat și modul în care bărbatul a reușit să ocolească măsurile de securitate de la Parlament
„Există posibilitatea să fie aduse noi acuzații, deoarece a existat o breșă de securitate”, a spus Mbambo.

Incendiul devastator a izbucnit în jurul orei 05.00 dimineața.

„Sala unde se reuneau membrii a ars în întregime”, a declarat purtătorul de cuvânt al legislativului, Moloto Mothapo, menţionând că, potrivit primelor constatări, „focul s-a declanşat în două focare în două părţi distincte ale parlamentului”, potrivit Agerpres.

„S-ar părea că sistemul de stingere automată nu a funcţionat aşa cum trebuia”, a spus preşedintele țării, Cyril Ramaphosa.

„Activitatea parlamentului va continua”, a adăugat preşedintele, care urma să susțină în această incintă un discurs către naţiune, în februarie.

Amploarea totală a pagubelor provocate clădirii, ce adăposteşte o colecţie valoroasă de cărţi şi de artă, nu este cunoscută deocamdată.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă