Un bărbat a fost arestat în SUA sub acuzația că a furat sute de manuscrise înainte de publicare

1 săptămână in urmă 9

Filippo Bernardini, un angajat italian al celebrei edituri Simon & Schuster, este bănuit că a primit de-a lungul anilor „sute de manuscrise care nu fuseseră încă publicate” câteodată de la autori cunoscuţi sau de la reprezentanţii acestora, pe care îi contacta de pe adrese electronice false ale unor responsabili ai editurilor sau agenţi literari. FBI-ul l-a arestat miercuri pe aeroportul JFK din New York, informează AFP, citată de Agrepres.

În vârstă de 29 de ani, Filippo Bernardini a fost inculpat, joi, de un tribunal din New York, pentru fraudă electronică şi uzurpare de identitate în formă agravată, infracţiuni pasibile de o pedeapsă cu închisoarea de 22 de ani.

Potrivit actului de inculpare publicat de justiţia americană, angajatul de la Simon & Schuster din Londra a încercat, şi uneori a reuşit începând cu anul 2016 să pună mâna pe sute de texte inedite, scrise de Margaret Atwood, Jennifer Egan, Anthony Doerr, Sally Rooney sau Ethan Hawke, precum şi un manuscris trimis spre publicare al unui laureat al premiului Pulitzer. 

Actul de inculpare nu precizează ce a făcut Filippo Bernardini cu operele primite sau dacă a obţinut vreun profit financiar de pe urma acestor manuscrise.

În acest caz a fost stabilită o cauţiune de 300.000 de dolari, „care va fi garantată cu bunurile sale”, iar Filippo Bernardini a fost plasat în „detenţie la domiciliu” cu „interdicţie de circulaţie”, a precizat pentru AFP un purtător de cuvânt al procurorului federal din Manhattan.

Editura Simon & Schuster a anunţat că şi-a „suspendat” angajatul „în aşteptarea unor informaţii ample în acest caz”, precizând că este „şocată şi terifiată” de acţiunile suspectului.

FOTO: Hepta

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă