Un bărbat a descoperit o bombă neexplodată în timp ce săpa o groapa într-un cimitir din Oradea

1 lună in urmă 17

Un angajat al unui cimitir din Oradea a găsit o bombă de artilerie în stare de funcțiune în timp ce săpa o groapă de înhumare. Muniția, de calibru 60 de milimetri, provine din cel de-al Doilea Război Mondial, relatează Mediafax.

Echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor a fost solicitat, marți, pentru a asanarea muniției neexplodate, descoperite în Cimitirul Municipal „Rulikowski” din Oradea.

Pompierii ajunși la fața locului au găsit în cimitir o bombă de artilerie funcțională, de calibru 60 de milimetri, provenită din cel de-al Doilea Război Mondial.

Muniția, descoperită de un angajat al cimitirului în timp ce săpa o groapa de înhumare, a fost ridicată, transportată și depozitată în condiții de siguranță de către specialiștii pirotehnicieni ai ISU Bihor.

Ulterior, bomba va fi distrusă în condiții de siguranță, prin explozie controlată.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor reamintește persoanelor care descoperă muniții neexplodate să nu le atingă, să se îndepărteze de zona periculoasă și să anunțe de urgență, prin intermediul numărului unic 112, serviciile profesioniste.

Editor : I.C

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă