Un băiețel din Marea Britanie, la un pas să orbească din cauza unei infecţii generate de COVID

3 săptămâni in urmă 18

Un băiețel de 9 ani ar fi putut orbi din cauza unei infecții la ochi, generată de Covid, scrie BBC. Zac a ajuns la spital, în ziua de Crăciun, când ochiul său s-a umflat foarte tare. 

Un băiețel din Marea Britanie, la un pas să orbească din cauza unei infecţii generate de COVID

Arhiva familiei

Zac Morey din din South Gloucestershire a contractat virusul pe 16 decembrie și s-a izolat cu întreaga familie, potrivit măsurilor impuse de autorități. Pe 22 decembrie, băiețelul a început să se plângă că îl jenează foarte tare ochiul, iar mama sa, îngrijorată, a contactat medical de familie. Ulterior, în Ajunul Crăciunului, Zac a fost internat la spitalul pediatric Briston Royal, potrivit BBC.

Medicii i-au explicat mamei îndurerate că fiul său a dezvoltat o infecție gravă, care ar putea duce la orbire, generată de Covid. I-au prescris antibiotic și crème înainte de a-l externa. Fără semne că infecția s-ar ameliora, familia s-a întors la spital, iar medicii i-au administrat medicamentele intravenos. 

“Când am ajuns la spital, tot personalul medical era îmbrăcat festiv și i-au pregătit lui Zac numeroase cadouri”, a declarat mama băiețelului. De atunci, Zac și-a revenit complet. “Am fost binecuvântată cu cinci copii și am avut un noroc imens. Fiica mea a fost extrem de bolnavă, când era doar un bebeluș, și a fost internată 10 zile la terapie intensive. Iar acum Zac a ajun s la spital, iar medicii l-au salvat”.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă