Un băiețel de 5 ani a murit de ziua lui, la Repedea, în Maramureș, înecat cu o piesă de la jucăria din oul surpriză primit cadou

2 luni in urmă 1

Tragedie cumplită în comuna Repedea, din Maramureș, vineri seara, când un copil de 5 ani n-a mai putut fi salvat de medicii de pe ambulanță. Adevărul a scris despre nenorocire, iar Vasile Vlașin va merge în comună pentru un curs de prim ajutor, la începutul săptămânii viitoare.

Un băiețel care vineri împlinise 5 ani și care se bucura de cadourile primite a murit înecat cu o piesă foarte mică de la o jucărie dintrun ou surpriză. Părinții au sunat la 112 și salvatorii au încercat 40 de minute să-l resusciteze. A fost în zadar și în cele din urmă a fosr declarart decesul.

Vasile Vlașin, un băimărean care acum 6 ani și-a pierdut băiețelul de 3 ani, Luca, după ce acesta s-a înecat cu mâncare, ține de atunci cursuri pentru părinți. Va merge la Repedea, pe 9 februarie, fiind chemat acolo după tragedia de vineri.

„? Comuna Repedea din județul Maramureș este în doliu. Seara aceasta e seară de priveghi… ? Un băiețel de 5 ani S-A ÎNECAT cu o rotiță de la o jucărie dintr-un ou cu surprize, chiar de ziua lui, în timp ce își aștepta invitații… ❗Nu trebuie să trăiești cu panică, dar crede-mă că asta se poate întâmpla oricui. Oricând. Oriunde.”, a scris Vlașin pe Facebook.

„❓Tu știi cum să acționezi corect că să salvezi viața cuiva care se îneacă sau suferă un infarct / stop cardio-respirator? ❓Sau crezi că ȚIE NU ȚI SE POATE ÎNTÂMPLA? ⚠️ Pentru că o persoană (și un copilaș, în special) SE POATE ÎNECA ORICÂND, nu doar la botez, precum în cazul bebelușului de la Suceava sau cu o piesă de mașinuță precum băiețelul din Repedea …

❤ …pentru că nimeni nu mai trebuie să se întrebe vreodată: „Cum ar fi fost dacă aș fi știut să intervin?! ✅ Am fost rugat să merg la REPEDEA, Marți 09 Februarie ca să susțin cursul #PărințiSalvatori…”, a mai scris Vlașin, ale cărui cursuri sunt gratuite pentru participanți.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă