Un băieţel de 10 ani a murit după ce s-a lovit la cap, în timp ce se juca fotbal la şcoală, în Anglia

4 săptămâni in urmă 14

Un băiat de 10 ani a murit după ce și-a lovit capul în timp ce juca fotbal la școală. Adidaşii cu câteva numere mai mari pe care îi purta la momentul incidentului ar fi fost un factor al tragediei, potrivit anchetatorilor.

Fotbalist

Un băieţel de 10 ani a murit după ce s-a lovit la cap, în timp ce se juca fotbal la şcoală

Shutterstock

  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Fanul Aston Villa, Yasir Hussain, purta în picioare adidaşi foarte mari, lucru care ar fi putut fi un factor al tragediei, spun anchetatorii.

Școlarul, care visa să devină fotbalist profesionist, stătea în poartă și s-a lovit la cap în momentul în care a sărit ca să prindă mingea. Profesorii de la școala primară Leigh din Washwood Heath au sunat la numărul unic de urgenţă, dar ambulanţa nu a mai ajuns. Directorul şcolii ar fi spus dispecerului că acesta s-ar fi rănit după ce ar fi căzut într-o baltă.

Băiatul a fost dus apoi acasă de către mama sa, care a decis în urma leziunilor sale să meargă cu el spital. În ciuda eforturilor depuse de medici, acesta a murit 5 zile mai târziu, potrivit The Sun.

Colegii de școală au declarat poliției din West Midlands că Yasir era în poartă atunci când a încercat să apere o minge şi „s-a lovit cu capul de un perete”, pe 12 noiembrie, anul trecut.

Christopher Rabone, ofițerul medical care se ocupă şi cu transportul comunitar asigurat de şcoală a declarat că Yasir se afla la podea când a ajuns la faţa locului şi că era capabil să vorbească, dar nu a putut explica ce s-a întâmplat.

După 90 de minute și încă nicio urmă de ambulanță, directorul adjunct Samara Azam a făcut un al doilea apel de urgență anunţând că starea lui Yasir s-a „îmbunătățit” și a început să comunice.

În înregistrările făcute publice în instanţă, dispecerul a putut fi auzit cerându-şi scuze pentru întârziere și a dat vina pe faptul că serviciul este „extrem de ocupat” din cauza numărului crescut din acea zi, fapt datorat pandemiei de coronavirus. Ea a solicitat sfatul supraveghetorului și al unui paramedic înainte de a anula ambulanța după ce mama lui Yasir, Nazia Parveen, a spus că își va duce fiul acasă. Totuşi, mama băiatului a declarat că dacă ar fi primit o imagine mai clară a stării sale de sănătate „ar fi luat o decizie diferită”.

Profesorilor li s-a spus să transmită familiei ca în cazul în care copilul dezvoltă noi simptome să sune de urgenţă la ambulanţă sau să îl aducă la spital. Mai târziu, în acea zi, starea sa s-a deteriorat și a fost transportat la Spitalul de Copii din Birmingham, unde a murit cinci zile mai târziu, pe 17 noiembrie.

Adidaşii prea mari, un factor care ar fi dus la moartea copilului

Zahira Mabine, care i-a acordat primul ajutor, a menţionat în timpul anchetei că ochiul drept al băiatului era închis, iar fața și buzele „păreau palide”. Ea a mai spus că avea o umflătură "de dimensiuni considerabile" în zona capului și și-a amintit că adidaşii lui de sport erau cu câteva mărimi mai mari decât ar fi purtat el: „Continua să-și lase capul în jos și să spună: ‘Vreau să mă culc’. Îi curăţam picioarele pentru că erau destul de noroioase şi am observat că adidaşii erau prea mari. Îmi încăpeau trei degete la călcâiul lui”. Femeia le-a informat pe mama şi bunica elevului despre pantofi, dar acestea au spus că pur şi simplu aceia erau cei pe care i-a vrut el.

„Era mare fan Aston Villa. Voia să fie fotbalist. Fotbalul era lucrul său preferat. I-a plăcut acolo (la școală). Avea prieteni buni. I-a plăcut acea şcoală” a spus mama băiatului.

O anchetă este încă în desfăşurare pentru a se stabili care au fost cauzele exacte şi ce a dus la moartea lui Yasir.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă