Un avion SMURD cu destinația Belgia a anulat zborul din cauza unei defecțiuni. Pacientul cu arsuri grave, dus la Spitalul Floreasca

4 săptămâni in urmă 24


Avionul care urma să ducă în Belgia, joi dimineața, un pacient  din Constanța care a suferit arsuri grave s-a întors din drum. Situația bărbatului este dramatică. Raed Arafat a declarat pentrul Aleph News că pe drum aparatul de zbor s-a depresurizat şi s-a decis întoarcerea în ţară.


Pacientul cu arsuri grave pe 70% din suprafaţa corpului a fost transferat, joi diminieață, de la Iaşi către un spital privat din Belgia. Avionul s-a defectat însă pe drum, iar acesta a fost adus la Spitalul Floreasca din București.


„Avionul a decolat fără probleme, s-a depresurizat pe drum, pentru a nu risca viaţa echipajului şi a pacientului s-au întors. E un incident întâlnit în aviaţie, nimic neobişnuit. pacientului i s-a găsit loc la Spitalul Floreasca, va primi îngrijirile de care are nevoie”, a declarat pentru Aleph News Raed Arafat, şeful DSU.


Bărbatul, în vârstă de 52 de ani, s-a electrocutat la locul de muncă, în Constanța. În urmă cu o săptămână a fost adus cu un elicopter SMURD la Iaşi, la Clinica de Arşi de la Spitalul Sfântul Spiridon, unde a primit îngrijiri medicale în secţia de Terapie Intensivă.


O comisie formată din trei medici a decis că pacientul nu poate primi îngrijirile corespunzătoare în România și trebuie transferat în Belgia. Șapte zile au încercat Ministerul Sănătății și DSU să găsească un spital în străinătate și nu au reușit.


Familia a fost cea care i-a găsit un loc într-o clinică de profil din străinătate, abia în urmă cu 2 zile. De asemenea, Ministerul Sănătăţii şi-a dat acordul de zbor pentru acest pacient. Clinica privată din Belgia a cerut plata în avans pentru o lună de zile, iar acum rămâne de văzut cum și cu ce va ajunge pacientul la spitalul din străinătate.


În prezent, în țară există doar 23 de paturi pentru marii arși, iar atunci când capacitatea de tratare este depăşită, autoritățile sunt nevoite să ceară ajutor în străinătate.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă