Un avion SMURD care transporta în Belgia un pacient ars s-a defectat şi s-a întors la sol. Reacţia lui Raed Arafat

1 lună in urmă 25

Un avion SMURD care transporta în Belgia un pacient cu arsuri grave s-a depresurizat, iar bărbatul a fost internat, joi după-amiază, în Secţia de arşi de la Spitalul Floreasca. Pacientul a fost victima unui accident de muncă, iar angajatorul său plătise 50 de mii de euro în vederea tratamentului în străinătate.

Reprezntanţii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă au venit cu informaţii suplimentare în acest caz, prin intermediul unui comunicat de presă.

„Misiunea a fost planificată să se desfășoare ieri, 27.01.2021, dar a fost anulată din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Astăzi, 28.01.2021, începând cu ora 08.00, avionul Piper PA-42 Cheyenne III aflat în dotarea IGAv, echipat pentru misiuni SMURD, a decolat de la București pentru transferul unui pacient cu arsuri prin electrocuție, de la Iași la Bruxelles, Belgia.

Odată preluat pacientul de la unitatea spitalicească din Iași, în planul derulării misiunii de transfer era prevăzută o aterizare la Timișoara, în vederea alimentării aeronavei. După decolarea de la Timișoara, piloții IGAv au constat functionarea necorespunzătoare a instalației de presurizare a cabinei avionului și astfel misiunea de zbor a fost anulată.

Dat fiind faptul că zborul la o altitudine optimă, de siguranță nu reprezenta nici un risc, a fost luată decizia transferului pacientului la București. Pentru continuarea îngrijirilor medicale care se impun, pacientul va fi internat la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, la secția de chirurgie plastică și reparatorie”, anunță Departamentul pentru Situații de Urgență.

Un avion SMURD s-a defectat şi a revenit la sol. Reacţia lui Raed Arafat

Inițial, avionul care urma să ducă în Belgia pacientul din Constanța care a suferit arsuri grave s-a întors din drum. Bărbatul de 51 de ani cu arsuri pe 70 % din suprafaţa corpului trebuia transferat către Spitalul Charleroi, lângă Brussels, în cursul zilei de joi cu avionul SMURD, conform Stiripesurse.

În jurul orei 10, aeronava a decolat de la Iaşi spre Timişoara, unde a realimentat. Potrivit unor surse, aparatul de zbor a decolat de la Timişoara spre Melsbroek (Belgia) la 13.43 fără nicio problemă. În zbor însă cabina s-a depresurizat.

„Avionul a decolat fără probleme, s-a depresurizat pe drum, pentru a nu risca viaţa echipajului şi a pacientului s-au întors. E un incident întâlnit în aviaţie, nimic neobişnuit. pacientului i s-a găsit loc la Spitalul Floreasca, va primi îngrijirile de care are nevoie”, a declarat pentru Aleph News Raed Arafat, şeful DSU.

Citeşte şi: Vaccinul AstraZeneca nu e recomandat persoanelor care au peste 65 de ani. Avertismentul Germaniei

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă