Un angajat dintr-un spital din Italia a lipsit 15 ani de la serviciu, dar a încasat peste 500.000 de euro salariu

3 săptămâni in urmă 27

Salvatore Scumace, 67 de ani, este numit de presa din Italia ”Regele absenților”. Bărbatul, angajat la spitalul Pugliese Ciaccio din Catanzaro, a lipsit de la serviciu timp de 15 ani, dar a continuat să primească salariu lunar, în total 538.000 de euro, relatează The Guardian.

Bărbatul, care nu a mai trecut pe la muncă din 2005, este anchetat sub mai multe acuzații: abuz de serviciu, fals și extorcare agravată.

De asemenea, șase manageri ai spitalului sunt cercetați pentru suspiciunea că au acoperit absența de la serviciu a lui Salvatore Scumace timp de 15 ani. Potrivit sursei citate, acoperirea angajaților care nu vin la muncă reprezintă un flagel răspândit în sectorul public din Italia.

În cadrul unei investigații denumite Part Time, poliția a strâns dovezile din dosarele de prezență și din statele de salarii, precum și din declarațiile unor angajați din cadrul spital.

În 2005, scrie The Guardian, bărbatul l-ar fi amenințat pe directorul spitalului pentru a-l împiedica să-i întocmească un raport disciplinar pentru absențele numeroase de la locul de muncă.

Directorul s-a retras apoi, iar bărbatul a continuat să lipsească, deoarece prezența sa nu a fost niciodată verificată de succesorul directorului sau de departamentul de resurse umane, a precizat poliția.

În cele din urmă, angajatul anchetat a fost concediat în octombrie 2020, fără notificare prealabilă.

În 2016, guvernul italian a înăsprit legea împotriva lucrătorilor publici, după ce mai multe investigații la înalt nivel au scos la iveală cazuri de angajați din sectorul public care lipsesc de la muncă, dar sunt plătiți.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă