Un angajat CFR reclamă condiţiile în care sunt nevoiţi să se odihnească şefii de tren în staţia Deda: pe bancă, în gară / Compania: Din motive independente de CFR Călători, nu există deocamdată dormitor

2 luni in urmă 41

Un angajat CFR a sesizat public condiţiile în care şefii de tren sunt nevoiţi să se odihnească în staţia Deda, în judeţul Mureş. Aceştia dorm o bancă, în gară, după ce dormitorul destinat angajaţilor şi amenajat în incinta gării a fost închis, transmite News.ro.

Ulterior, CFR a transmis că ”în prezent, în staţia Deda, din motive independente de CFR Călători, nu există deocamdată dormitor în care personalul de deservire a trenurilor să poată efectua odihna. În acest sens activitatea este proiectată în conformitate cu prevederile instrucţionale astfel încât personalul de tren care soseşte cu garnitura în staţia Deda să continue să se afle în serviciu până la reintroducerea trenului în cursă, fiind aplicate şi respectate toate prevederile prevăzute în contractul colectiv de muncă”, a transmis compania.

Marius Bercheşan, angajatul care a făcut publice fotografiile, a declarat, pentru News.ro că, în condiţiile în care a refuzat să doarmă pe bancă, în gară şi a luat o nouă tură, a fost anunţat că este cercetat disciplinar.

”Neavând unde să dorm, am făcut raport de eveniment şi am luat serviciu în continuare, pe evidenţă, unde ne pontăm noi. Când am ajuns la Târgu Mureş, şeful de gară mi-a dat convocare şi mi-a cerut notă de relaţie să mă duc la cercetare disciplinară. Am fost pe data de 11 august, am spus că vreau să fiu asistat de sindicat. (…) Au ameninţat că cine mai îndrăzneşte să facă raport de eveniment şi să ia în continuare serviciu… nu ştiu ce au ameninţat acolo”, a declarat angajatul CFR.

Conform acestuia, dormitorul în care se odihneau şefii de tren aparţine CFR Marfă, însă, în condiţiile în care compania a făcut disponibilizări, dormitorul din staţia Deda a fost închis pentru că „nu a mai avut cine să-l deservească”. Bărbatul a declarat că este angajat al CFR de peste 31 de ani.

Foto: Marius Bercheșan / Facebook

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă