Un an până la Cupa Mondială din Qatar: muncitorii trudesc pe salarii mizerabile în călduri infernale

2 săptămâni in urmă 30

Marti, 16 Noiembrie 2021, ora 09:17

144 citiri

 muncitorii trudesc pe salarii mizerabile în călduri infernale

Qatarul va găzdui Cupa Mondială de fotbal anul viitor (21 noiembrie - 18 decembrie), prilej pentru a arăta lumii cât de mult s-a modernizat statul din Golf și ce comori ascunse se găsesc aici.

E un efort de miliarde de dolari pe care Qatarul i-a dat fără să clipească.

Însă nu la fel de generoșii au fost conducătorii statului când vine vorba de muncitorii imigranți.

Un reportaj Daily Mail arată cum se desfășoară munca de zi cu zi la stadionul Lusail, cel care va găzdui finala și care este singurul stadion încă nefinalizat.

Aceștia muncesc în călduri infernale pentru a termina cu pavajul. Sunt 11 ore grele pe zi de muncă, în schimbul cărora primesc 12 lire sterline - aproximativ 65 de lei pe zi.

După program, urmează o oră de mers cu autobuzul Tata până la barăcile care îi găzduiesc.

Mulți tineri și-au pierdut viața în aceste condiții grele. Se muncește în schimburi și mulți preferă noaptea, pentru că e mai răcoare.

Nu se știe exact numărul celor care și-au pierdut viața din momentul în care Qatarul a primit dreptul de a organiza Cupa Mondială. Dar modul în care sunt tratați acești muncitori e rușinor și pentru Qatar, și pentru cei care au semnat contracte de ambasadori, precum David Beckham, scrie Dily Mail. .

Citeste si:

Ce urmează pentru naționala României după ratarea Mondialului din Qatar. Când încep emoțiile pentru Euro 2024

Naţionala de fotbal a României a învins reprezentativa Liechtensteinului cu scorul de 2-0 (1-0), duminică seara, la Vaduz, în Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022, însă a ratat...

Nouă echipe s-au calificat până acum la Campionatul Mondial din 2022

La Campionatul Mondial din 2022 vor participat 32 de echipe naționale, dintre care 13 vor fi din Europa. Turneul final va avea loc, în premieră, în perioada 21 noiembrie - 18 decembrie....

Sursa: Ziare.com

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă