Un american a luat 7 medalii la Campionatele României de gimnastică! Puștiul va concura totuși pentru naționala noastră

2 săptămâni in urmă 18

Din dragoste pentru gimnastică, Nicholas Țârcă, puștiul de 17 ani născut în Tennessee, a lăsat SUA și câștigă medalii peste medalii în România, țara de origine a părinților săi.

La ultimul concurs la care a participat, Campionatele Naționale de Juniori, sportivul a plecat acasă cu 7 medalii, dintre care 4 de aur.

„Mă simt bine când văd câte medalii am câștigat, dar știu că pot să fac mai bine integralele. Pentru asta muncesc”, a declarat Nicholas Țârcă, campion național în proba de individual compus.

Blocat în România

Pandemia de coronavirus l-a ținut pe Nicholas blocat în România un an și jumătate. Abia acum 3 luni a reușit să își viziteze rudele și prietenii din SUA.

„Am fost în vară, îmi e foarte dor de prietenii mei de acolo și lor de mine. După Crăciun voi merge și vreau să concurez și acolo în câteva concursuri. La anul voi merge în State la colegiu, dar voi continua să merg la concursuri cu echipa României”, a adăugat Nicholas Țârcă.

Ei sunt cei mai buni gimnaști la Juniori

40 de juniori de la 10 cluburi din țară s-au întrecut la Izvorani în probele de individual compus și în finalele pe aparate, în cadrul Campionatelor Naționale de Gimnastică Masculină.

Competiția a fost organizată pentru Juniori II (nivel 3 și 4) șiJuniori I (nivel 5).

La finalul concursului, Nicholas Țârcă, legitimat la CSA Steaua București a devenit campion național în proba de individual compus la Juniori I, nivel 5, Norbert Marcu, legitimat la CSM Lugoj, la Juniori II, nivel 4 și Andrei Titi, legitimat la CSM Reșița, la Juniori II, nivel 3.

Norbert a ieșit campion național la categoria lui de vârstă.

 „Mă bucur mult că am terminat cu bine și această competiție. Este multă muncă în spatele acestor rezultate” – Norbert Marcu, campion național în proba de individual compus la Juniori II, nivel 4

În finalele pe aparate cei trei băieți au câștigat împreună 15 medalii: Nicholas, 6: aur la cal cu mânere, inele și paralele, argint la bară fixă și bronz la sol.

Norbert, 6: aur la cal cu mânere, inele și sărituri, argint la bară fixă și bronz șa sol și paralele.

Andrei, 3: aur la inele și paralele și argint la sol.

„Mă bucur mult pentru aceste medalii, mai ales că am stat și în carantină înainte de concurs și am lipsit din pregătire. Când m-am întors la antrenament, am luat-o de la început și am reușit la concurs să am o evoluție bună”, a spus și Andrei Titi, campion național în proba de individual compus la Juniori II, nivel 3.

 

 

The post Un american a luat 7 medalii la Campionatele României de gimnastică! Puștiul va concura totuși pentru naționala noastră appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă