Un american a fost arestat, după ce s-a lăudat pe internet că a participat la asaltul asupra Capitoliului

2 săptămâni in urmă 11

Un newyorkez de 50 de ani a fost pus sub acuzare de justiția americană, după ce aceasta a utilizat în special o conversaţie pe aplicaţia de întâlniri online Bumble, unde bărbatul s-a lăudat că a participat la asaltul asupra Capitoliului din Washington în ianuarie, informează AFP, ciată de Agerpres.

Robert Chapman cu domiciliul în Yonkers, statul New York, este acuzat că a pătruns ilegal în incinta Congresului SUA pe 6 ianuarie 2021, potrivit unui mandat de arestare al FBI datat joi.

O săptămână mai târziu, Robert Chapman i-a spus unei persoane cu care discuta pe Bumble că a făcut parte din grupul de atacatori.

„Am invadat Capitoliul. Am ajuns până la Statuary Hall!”, s-a lăudat el într-o conversaţie a cărei captură de ecran a fost difuzată de justiţia americană.

„Nu ne potrivim”, i-a răspuns laconic cealaltă persoană care s-a grăbit să contacteze poliţia.

Un agent FBI a studiat apoi imagini ale camerelor de securitate pentru a-l identifica pe Robert Chapman, care se afla într-adevăr în acea sală a Capitoliului în cursul asaltului.

FBI a găsit, de asemenea, fotografii şi mesaje publicate pe Facebook care atestă prezenţa lui Robert Chapman în sediul legislativului american la 6 ianuarie.

Potrivit canalului de televiziune WNBC din New York, Robert Chapman a fost arestat joi în oraşul Carmel (statul New York), apoi a compărut prin videoconferinţă în faţa unui tribunal federal. Ulterior, a fost eliberat condiţionat, mai scrie

La 6 ianuarie, o mulţime de partizani ai lui Donald Trump, au luat cu asalt Capitoliul, pentru a contesta certificarea rezultatului alegerilor prezidenţiale din noiembrie 2020 şi victoria lui Joe Biden.

FOTO: Hepta

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă