Un alt oraș din China a intrat în lockdown după ce autoritățile au descoperit 58 de cazuri Omicron la o populație de 5,5 milioane de locuitori

2 săptămâni in urmă 9

Oraşul chinez Anyang, din provincia Henan, a fost plasat marţi în lockdown şi a interzis circulaţia autovehiculelor private, după ce a detectat 58 de cazuri noi de COVID-19, un focar asociat infectărilor cu Omicron din oraşul Tianjin din nord-estul ţării, au informat surse locale citate de EFE.

Oraşul Anyang, cu o populaţie de aproximativ 5,5 milioane de locuitori, a înregistrat 84 de cazuri de COVID-19 începând de sâmbătă, când a fost notificată prima infectare.

Autorităţile locale au interzis circulaţia autovehiculelor private, iar toţi cetăţenii sunt obligaţi să rămână în locuinţele lor pe durata desfăşurării unei anchete epidemiologice, potrivit agenţiei oficiale Xinhua.

Serviciile de cumpărare la domiciliu au fost sistate, iar magazinele, cu excepţia unor supermarketuri care vând produse de primă necesitate, au fost închise.

Potrivit guvernului local, cazurile detectate pe parcursul weekendului trecut aparţin aceluiaşi lanţ de contagieri care a provocat focarul din oraşul Tianjin, aflat la 420 de kilometri distanţă, unde a fost detectată pentru prima oară varianta Omicron.

Capitala provinciei Henan, Zhengzhou, care înregistrează în total 103 de cazuri în urma noului focar, a impus de luni închiderea restaurantelor şi a şcolilor şi a limitat ieşirile în oraş, demarând totodată o campanie de testare masivă a întregii populaţii.

În total, au fost consemnate 456 de cazuri în provincia Henan, una dintre cele mai populate din China, cu 99 de milioane de locuitori.

Infectările cu Omicron de luna trecută din Tianjin – teoretic importate – au reprezentat primele infectări cu noua variantă virală detectate în China, iar autorităţile locale au obligat rezidenţii care doreau să plece din oraş să prezinte un test PCR negativ şi au realizat teste masive la care au participat deja 9 milioane de locuitori.

Ameninţarea cu varianta Omicron intervine la mai puţin de o lună de Anul Nou Lunar, când chinezii călătoresc în masă spre localităţile lor de origine pentru a petrece aceste sărbători alături de familiile lor.

Oficial, China a înregistrat în total 103.968 de cazuri de COVID-19 şi 4.636 de decese de la începutul pandemiei.

sursa: Agerpres.ro, Sursa foto: Pixabay

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă