Un aliat al lui Putin pretinde că amenințarea nucleară vine de la liderii occidentali: „Ucrainenii sunt frații noștri” / „Biden, Johnson și Truss sunt pe deplin responsabili pentru războiul din Ucraina”

1 săptămână in urmă 34

Serghei Markov, un fost membru al Dumei de Stat a Rusiei din partea partidului președintelui Vladimir Putin, a apărat mobilizarea parțială a președintelui rus, relatează BBC.

„A fost absolut clar că Rusia nu are niciun război împotriva Ucrainei, Rusia nu are niciun motiv să folosească arme nucleare tehnice împotriva ucrainenilor”, a declarat el pentru BBC Radio 4.

„Ucrainenii sunt frații noștri, dar Ucraina este ocupată de țări occidentale și sunt țări occidentale care luptă împotriva armatei ruse folosind soldații ucraineni ca sclavi.

[Aceasta] a fost ideea principală a [discursului] lui Vladimir Putin, de aceea trebuie să avem această mobilizare parțială”.

Markov a continuat spunând că „toată lumea se gândește acum la un război nuclear” și a afirmat că o astfel de escaladare ar putea fi rezultatul „comportamentului nebunesc” al președintelui american Joe Biden și al fostului și actualului prim-ministru britanic, Boris Johnson și Liz Truss.

„Biden, Johnson și Truss sunt pe deplin responsabili pentru războiul din Ucraina”, a spus el.

Citește și...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă