Un adolescent de 17 ani, printre afganii căzuți de pe avionul care decola din Kabul. ”Raza spera la o viață nouă în Canada”

2 luni in urmă 27

Un adolescent de 17 ani se numără printre afganii care au căzut din aeronava C-17 Globemaster III, imediat după ce a decolat pe de aeroportul din Kabul. Reza, în vârstă de 17 ani, s-a agățat de trenul de aterizare al aeronavei cu speranța că va începe o nouă viață în Canada, însă totul a fost în zadar, spun rudele băiatului. 

Un adolescent de 17 ani, printre afganii căzuți de pe avionul care decola din Kabul. ”Raza spera la o viață nouă în Canada”

Un adolescent de 17 ani, printre afganii căzuți de pe avionul care decola din Kabul. ”Raza spera la o viață nouă în Canada”

captura Twitter

Reza era însoțit de fratele lui mai mic, Kabeer, în vârstă de 16 ani, când s-au agățat de un avion miliar american, însă despre cel mai mic dintre frați nu se știe nimic deocamdată. De la sol, oamenii au filmat terifiați momentul în care tânărul și alte câteva persoane cad de pe avionul aflat în aer.

Scena sfâșietoare a fost comparată cu imagini ale americanilor care au sărit din Turnurile Gemene, la 11 septembrie 2001.

Familia îl caută pe fratele de 16 ani al tânărului mort după ce a căzut de pe avionul militar american

Familia lui Reza a descoperit că adolescentul a murit după ce o rudă l-a sunat pe telefon și a răspuns un străin. Ulterior, corpul tânărului a fost identificat și recuperat.

Acum, părinții tinerilor se tem de ce e mai rău și spun că îl caută pe băiatul de 16 ani, „mort sau viu”, deoarece va „consola” familia.

„Suntem îngrijorați și am mers de la un spital la altul, dar nu am primit nicio informație. Mama lui este devastată, leșină din cauza asta”, a spus o rudă a băieților.

Frații s-au repezit la aeroport când au aflat de relocarea unor afgani în Canada și SUA

Băieții, care sunt cei mai mari dintre opt frați, s-au repezit la aeroport după ce au auzit zvonuri despre 20.000 de persoane care vor fi relocate în Canada sau SUA.

Frații nu experimentaseră niciodată viața sub conducerea talibanilor.

Cel puțin trei persoane au murit după ce au căzut de pe avionul C-17 după decolare, spun rapoartele. Scena oribilă s-a desfășurat în timp ce mulțimea s-a adunat pe aeroportul din Kabul într-o încercare disperată de a urca în avioane și de a scăpa de talibani.

O agenție de presă din Kabul a raportat anterior: „Localnicii din apropierea aeroportului Kabul susțin că trei tineri care se țineau strâns de roțile unui avion au căzut deasupra caselor oamenilor”.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă