Un adolescent de 13 ani din Vaslui a atacat cu cuțitul o întreagă familie, după ce i s-a reproșat că a dat muzica prea tare

1 lună in urmă 22

Trei membrii ai unei familii din județul Vaslui au fost răniți, de un adolescent de 13 ani. În sprijinul minorului a intervenit și tatăl acestuia.  Cele două familii locuiesc în imobile vecine, iar conflictul a izbucnit după ce băiatul de 13 ani ar fi dat muzica prea tare. Localnicii se plâng că minorul, a cărui părinți sunt divorțați, are grave probleme de comportament și nu este prima dată când se manifestă violent. Marți, el a fost internat într-un centru al Protecției Copilului din Vaslui.

Polițiștii din Vaslui au deschis un dosar penal pentru tulburarea liniștii publice și loviri după ce trei membrii ai unei familii din comuna Iana au reclamat că au fost atacați cu un cuțit de către vecinul lor în vârstă de 13 ani. Incidentul s-a petrecut pe 2 noiembrie, cele trei victime, mama, tatăl și fiica în vârstă de 15 ani, fiind transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

Din cercetările polițiștilor a reieșit că întreg conflictul a izbucnit după ce victimele au mers în curtea vecinul lor să îi ceară să dea muzica mai încetul, deoarece îi deranjează. Aflat sub influența băuturilor alcoolice, băiatul a reacționat violent. El a tăiat cu cuțitul pe fata de 15 ani și pe mama acesteia. În sprijinul adolescentului de 13 ani a venit și tatăl său, un bărbat de 41 de ani, care a lovit pe femeie cu o coadă de topor pe spate.

”Ambulanța ajunsă la fața locului a gasit trei victime, conștiente si coerente, dar cu diferite traumatisme. E vorba de tatăl, în vârstă de 45 de ani, cu traumatism cranio-cerebral, mama, în vârstă de 40 de ani, cu traumatism toracic și fata de 15 ani cu o plagă la nivelul mâinii”, a precizat medicul Dan Ungureanu, de la Ambulanța Vaslui.

Transportați la spital, medicii au stabilit că cele trei victime au nevoie de 7-8 zile de îngrijiri medicale pentru leziunile suferite.

Bărbatul de 41 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, ulterior procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad dispunând cercetarea sa sub control judiciar. În cazul adolescentului de 13 ani a fost luată măsura internării intr-un centru al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui.

Localnicii din Iana susțin că nu este prima dată când băiatul se manifestă violent, mai multe persoane fiind atacate de către acesta cu cuțitul sau cu toporul, pe fondul consumului de alcool.

Cu ocazia audierilor, minorul a invocat că a fost încurajat de tată să consume alcool și că tot el l-a încurajat să comită fapte antisociale. De altfel, reprezentanții DGASPC Vaslui au sesizat și ei polițiștii, reclamând că tatăl abuzează de rolul de părinte, instigându-și copilul la comiterea de infracțiuni.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă